Klasikų klasika iš „Aurimėlio virtuvės“ – gardžioji agurkinė sriuba

Ši virtuvės klasika tapusi sriuba vieniems primena mokyklos laikus, kitiems darželį ar močiutės verdamą patiekalą. Sriubai aš naudojau perlines kruopas, bet galite jas keisti ryžiais, lęšiais, smulkiomis miežinėmis ar kvietinėmis, bulguro kruopomis. Skonis kas kartą bus šiek tiek kitoks.
Agurkinė sriuba
Agurkinė sriuba / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • kiaulienos šonkauliukų;
  • perlinių kruopų;
  • česnako;
  • svogūno;
  • morkų;
  • paprikos;
  • agurkų (raugintų arba marinuotų);
  • druskos;
  • pipirų;
  • lauro lapų;
  • žalumynų.

Gaminimas:

1. Pirmiausia išverdame sultinį iš šonkauliukų. Jis bus sriubos pagrindas ir suteiks nuostabų skonį bei aromatą. Išvirusius šonkauliukus atvėsiname, mėsą nuimame nuo kauliuko ir susmulkiname. Mėsą dedame atgal į sultinį, beriame perlines kruopas ir verdame.

2. Per tą laiką susismulkiname visas daržoves ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Tinklaraštininko nuotr. /Ingredientai
Tinklaraštininko nuotr. /Ingredientai

3. Dedame pakepintas daržoves į sultinį, beriame druskos, pipirų ir dedame lauro lapų. Verdame, kol suminkštės kruopos.

4. Išjungus kaitrą sudedame smulkintus žalumynus.

Tinklaraštininko nuotr. /Agurkinė sriuba
Tinklaraštininko nuotr. /Agurkinė sriuba

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų