Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis

Blynais galima papirkti kiekvieną vaiką, bet aš negaliu iškepti tiesiog paprastų! Tad šiandien mano blynai yra su viso grūdo avižų miltais ir maltais linų sėmenimis, visai be cukraus, nes juose esantys bananai ir taip labai saldūs. Žinoma, šiuo blynus galima valgyti su uogiene ar klevų sirupu, štai tada saldumo jau bus per akis.
Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai
Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Ingredientai (2-3 asm.):

  • 2 bananai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. augalinio aliejaus (ir dar šiek tiek kepimui);
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 7 valg. šaukšt. viso grūdo avižų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų.

Gaminimas:

1. Bananus nulupkite ir sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi ir vanilės ekstraktu.

2. Suberkite avižų miltus, kepimo miltelius, sumaišykite, o tada įmaišykite linų sėmenis.

3. Į keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, tik tiek, kad užtektų patepti keptuvės dugną. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, šaukštu formuokite blynus ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai paviršius ims sausėti, blynus atsargiai apverskite ir dar truputį pakepkite iš kitos pusės. Taip iškepkite visus blynus.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos