Kai soduose netrūksta šviežiausių daržovių, nieko kito ir nesinori valgyti. Aš šiandien rankose laikiau sesers dovanotus pomidorus, cukinijas ir sukau galvą, ką čia man tokio gardaus iš jų pasigaminti.
Dėl pomidorų nekyla abejonės – suvirsiu juos į pomidorų padažą, o štai iš cukinijų aš paruošiu praktiškus ir gaivius kepsnelius su vištiena. Pats tas vasaros dienai!
Cukinijų-vištienos kepsneliai kiaušinių tešloje su pomidorų padažu
Ingredientai (3–4 asm.):
- pomidorų padažo pagal šį receptą;
tešlai:
- 3 kiaušiniai;
- 4 valg. šaukšt. miltų;
- druskos;
- pipirų;
kepsneliams:
- 1 jauna, ne itin plona cukinija;
- 220 g vištienos filė;
- druskos;
- pipirų;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 3 valg. šaukšt. aliejaus, kepimui;
- petražolių, pabarstymui.
Gaminimas:
1. Visų pirma pasiruoškite pomidorų padažą pagal šį receptą.
2. Kiaušinius gerai išplakite virtuvine šluotele, įmaišykite miltus, skirtus tešlai, pagardinkite druska, pipirais.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
4. Nupjaukite cukinijos galiukus, perpjaukite pusiau ir supjaustykite išilgai plonomis vos 3–4 mm storumo juostelėmis.
5. Vištieną supjaustykite plonytėmis, beveik permatomomis juostelėmis.
6. Miltus suberkite į lėkštę.
7. Keptuvėję įkaitinkite aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies.
8. Imkite vieną cukinijos gabaliuką, ant viršaus dėkite vištienos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite dar vienu cukinijos gabaliuku, spūstelėkite. Šį suvožtinį apvoliokite miltuose, pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 1,5–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol tešla apkeps ir parusvės. Taip paruoškite kepsnelius iš visų cukinijų ir vištienos gabaliukų.
9. Į nedidelę apkepo formą supilkite pomidorų padažą, ant viršaus dėkite apkeptus kepsnelius ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kad vištiena kepsnelio viduje gerai perkeptų.
10. Prieš patiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis. Dėl gražumo!
Besimėgaujant šiais kepsneliais man dar kilo mintis, kad kai kam šie kepsneliai dar labiau patiktų apkepti ir su sūriu. Pabandykite – prieš dedant juos į orkaitę, pabarstykite trupučiu gerai besilydančio sūrio, pavyzdžiui, mocarela čia labai tiktų.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.