Ingredientai (6 porcijoms):
- 300 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 5-6 vidutinio dydžio bulvės;
- 2 nedideli svogūnai;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 3 kiaušiniai;
- 5 valg. šaukšt. grietinės;
- druskos;
- pipirų;
- 2x200 g pakuotės kamambero (Camembert) sūrio.
Gaminimas:
1. Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.
5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir kepkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. Ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.
6. Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių.
7. Sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.
8. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10 min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.
Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus.
Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o visai neseniai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.