Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais

Ar žinojote, kad kininis kopūstas tinka ne tik į salotų dubenį, bet ir keptuvę ar netgi sriubą? Taip, į sriubą jis labai tinka – pabandykite įmesti jo saujelę į puodą lengvos daržovių sriubos prieš pat baigiant jai virti, ilgai nebekaitinkite, vos minutėlę, ir pamatysite, kaip sriuba atgaivės. O keptuvėje pakaitintas kininis kopūstas su česnako ir imbiero aromatais taps šauniu ir labai įdomiu garnyru.
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštos salotos
Dangira Šimašiutė ir jos ruoštos salotos / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Kad dar turėtų ir kiek sotumo, į kopūstus aš įmaišiau ir truputį virtų ryžių – salotos lieka labai lengvos ir ypač tiks tiems, kas bando savo kūną paruošti vasaros sezonui.

Ingredientai (2 asm.):

  • 100 g ilgagrūdžių ryžių;
  • 1 valg. šaukšt. neutralaus aliejaus, skirto kepimui;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. imbiero, smulkiai kapoto;
  • ½ nelabai didelės kininio kopūsto galvos, pjaustytos juostelėmis;
  • saujos smulkintų svogūnų laiškų;
  • saujos kalendros lapelių, smulkintų;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus.
Dangiros Šimašiutės nuotr. /Kininio kopūsto salotų ingredientai
Dangiros Šimašiutės nuotr. /Kininio kopūsto salotų ingredientai

Gaminimas:

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.

3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.

4. Mėgaukitės nedelsdami.

Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.

Jeigu ruošiatės vasaros sezonui ir bandote sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, prie šių salotų rinkitės virtą vištieną. O kad virta vištiena įgautų gardaus skonio, į vadenį įmeskite per pusę perpjautą česnako skiltelę, lauro lapą, čiobrelio šakelę. Virkite ant labai silpnos ugnies 8–13 minučių, priklausomai nuo mėsos gabaliuko didumo, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite vištieną karštame vandenyje bent 10–15 minučių, kad visiškai perkaistų. Taip garinta vištiena bus minkšta ir sultinga.

Dangiros Šimašiutės nuotr. /Kininio kopūsto salotos
Dangiros Šimašiutės nuotr. /Kininio kopūsto salotos

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o visai neseniai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų