„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: šokoladinis maskarponės vyniotinis

Nesudėtingai paruoštas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių!
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas vyniotinis
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas vyniotinis / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Ingredientai (8 asm.):

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 30 g miltų;
  • 40 g krakmolo;
  • 30 g kakavos be cukraus.

įdarui:

  • 350 g maskarponės;
  • 40 g cukraus pudros;
  • 3–5 valg. šaukšt. espresso arba tiesiog stiprios kavos;
  • 40 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų.

papuošimui:

  • 50 g juodojo šokolado, sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Vyniotinio gaminimas
Dangiros Šimašiutės nuotr./Vyniotinio gaminimas

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Šokoladinis maskarponės vyniotinis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Šokoladinis maskarponės vyniotinis

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“. D.Šimašiutė yra išleidusi ir knygą „Prancūzijos virtuvė“, kurioje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs