Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas patiekalas
Dangira Šimašiutė ir jos gamintas patiekalas / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Kas nori daugiau skonio, užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, tie nubrauks tuos priedus į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu. O išrankūs vaikučiai, nenorintys mėsos arba padažo, o gal nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Vištiena pomidorų padaže
Dangiros Šimašiutės nuotr./Vištiena pomidorų padaže

Ingredientai (6 asm.):

  • 1,5 kg vištienos gabaliukų su kaulais ir oda;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, pjaustytas kubeliais;
  • 2 morkos, pjaustytos kubeliais;
  • 1 didesnė paprika, pjaustyta kubeliais;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 250 g pievagrybių;
  • 2 šakelės čiobrelių;
  • 200 ml baltojo vyno;
  • 200 ml vištieos sultinio;
  • 2 mažos skardinės smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 100 g kalamata alyvuogių be kauliukų;
  • druskos;
  • pipirų.
  • makaronų, patiekimui.

Gaminimas:

1. Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.

2. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Perkelkite į kitą indą. Taip apkekite visus vištienos gabaliukus.

3. Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius bei peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliais ir kaitinkite 5 minutes.

4. Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.

5. Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad būtų apsemti ir leiskite virti ant lengvos ugnies 1,5-2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.

6. Patiekite su virtais makaronais.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Vištiena pomidorų padaže
Dangiros Šimašiutės nuotr./Vištiena pomidorų padaže

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais