Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?

Žuvis – tikras sveikatai būtinų elementų lobis, gyvybingumo šaltinis ir būtina subalansuotos mitybos dalis! Moksliniai tyrimai įrodė, kad reguliarus žuvies vartojimas padeda stiprinti širdį, kaulus ir imuninę sistemą, mažinti uždegimus ir ne tik gerina smegenų veiklą, bet ir saugo nuo kognityvinių sutrikimų.
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi? / „Viči“ nuotr.

Maždaug 60% mūsų smegenų masės sudaro riebalai, iš kurių labai svarbi dalis – Omega-3 riebalų rūgštis DHA, kuri yra būtina smegenų veiklai ir vystymuisi. Todėl žuvis – tarsi „maistas protui“, padedantis išlaikyti aštrų mąstymą ir gerą atmintį. Be to, žuvis taip pat yra turtinga aukštos kokybės baltymais, vitaminais D ir B12, mineralais selenu, jodu – bendrą organizmo būklę palaikančiomis medžiagomis. Ypač vertinga riebi žuvis, gausi sveikųjų riebalų, kurių organizmas pats negamina, tad juos privalome gauti su maistu.

„Viči“ nuotr./Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi? / „Viči“ nuotr.

Lašiša – organizmo supermaistas

Viena populiariausių žuvų pasaulyje yra turtinga ne tik omega-3, bet ir aukštos kokybės baltymais, kurie padeda palaikyti raumenų masę bei stiprina imunitetą. Tyrimai rodo, jog ši, išskirtinio skonio ir maistingumo žuvis, padeda kontroliuoti kraujo spaudimą, taip apsaugodama nuo širdies smūgio ir insulto. Lašiša taip pat yra puikus vitamino D šaltinis, kuris stiprina kaulus, padeda organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis, sumažina lėtinių ligų riziką.

Kaip pasakoja įmonės „Vičiūnai“ ir Ko produktų grupės vadovas Sigitas Steponavičius, pastaruosius dešimtmečius lašišos produktų suvartojimas nuosekliai auga ir tam įtakos turi šios žuvies įvairiapusiškumas.

„Viči“ nuotr./Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi? / „Viči“ nuotr.

„Lašiša yra labai universaliai vartojama žuvis: namų šefai gali rinktis tiek paruoštus vartoti sūdytus ar rūkytus lašišos produktus, tiek įvairiai pjaustytą lašišos filė kūrybinėms kulinarinėms inspiracijoms namuose“, – šypsosi „Vičiūnai“ ir Ko įmonių produktų grupės vadovas S. Steponavičius.

Skumbrė – seleno gausybės ragas

Tvirta tekstūra, sodrus skonis ir neįtikėtina nauda sveikatai – skumbrė tikrai nusipelno vietos ant Jūsų stalo! Ši riebi žuvis ne tik gardi, bet ir dosniai aprūpina organizmą omega-3 riebalų rūgštimis, gerinančiomis smegenų veiklą, taip pat aktyviai stiprina nervų sistemą ir mažina uždegimus.

Ji yra puikus geležies, fosforo ir kalcio šaltinis, todėl padeda išlaikyti stiprius kaulus, gerą kraujotaką ir bendrą sveiko organizmo balansą.

„Viči“ skumbrė yra mėgstamas pasirinkimas tiek kasdieniams patiekalams, tiek gurmaniškiems kulinariniams eksperimentams. Rūkyta skumbrė puikiai tinka salotoms pagardinti, o šviežia – kepimui ant grotelių, troškinimui, rūkymui ar marinavimui. Nepaisant pasirinkto paruošimo būdo, ji visuomet išlaiko savo turtingą, išskirtinį skonį bei vertingas maistines savybes.

„Viči“ nuotr./Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi? / „Viči“ nuotr.

Daugiausia „Viči“ skumbrės produkcijos eksportuojama į Italiją, Vokietiją ir Prancūziją – šalis, kurios jau seniai įvertino šios žuvies naudą ir skonio kokybę.

Silkė – ne tik šventėms

Jei manėte, kad silkė priklauso tik šventiniam stalui, laikas pakeisti požiūrį! Ši nebrangi, tačiau neįtikėtinai maistinga žuvis gali tapti nepakeičiama jūsų kasdienėje mityboje. Ne veltui silkė vertinama gurmanų, ne tik Lietuvoje, bet ir Kanadoje, JAV, Olandijoje, Islandijoje, Švedijoje.

Silkė stebina savo universalumu – ji gali būti vartojama šviežia, marinuota ar rūkyta, todėl puikiai dera tiek su tradiciniais, tiek su moderniais receptais. Ieškote idėjų? Išbandykite silkę su avokadais, keptą su daržovėmis ar net derinkite prie rytinės kiaušinienės!

Su „Viči“ silkių pasirinkimu atrasti mėgstamiausią variantą – dar lengviau! Leiskite šiai superžvaigždei suspindėti jūsų virtuvėje ne tik per šventes, bet ir kasdien.

„Viči“ nuotr./Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi?
Kodėl žuvis turėtų tapti kasdienio raciono dalimi? / „Viči“ nuotr.

Žuvis – kasdienės mitybos dalis

Įtraukdami riebią žuvį į savo kasdienį racioną, ne tik praturtinsite savo mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis, bet ir prisidėsite prie geresnės kasdieninės savijautos bei ilgalaikės sveikatos. Gydytojai ir mitybos specialistai rekomenduoją vartoti riebią žuvį bent du kart per savaitę, tačiau platus receptų ir paruošimo būdų pasirinkimas leidžia lašišai, skumbrei ar silkei dažniau atsidurti ant mūsų stalo ir mėgauktis tiek jų išskirtiniu skoniu, tiek teikiama nauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“