Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokią picą labiausiai mėgsta lietuviai? Favoritė šio patiekalo gurmanų nesužavės

Pica – neįtikėtinai mėgstamas ir visame pasaulyje lengvai pripažinimo sulaukęs patiekalas, itin išpopuliarintas į JAV emigravusių italų. Mūsų dienomis jos galima rasti su bemaž visais įmanomais ingredientais – nuo tradicinių saliamio ar kumpio iki tokių netikėtumų (ar nesusipratimų?) kaip mėsainiai ar miniatiūriniai dešrainiai.
Pica su ananasais
Pica su ananasais / Vida Press nuotr.

Su kokiais priedais iškepta pica labiausiai mėgstama Lietuvoje? Maistą pristatanti bendrovė Foodout.lt pranešime žiniasklaidai dalinasi savo bei Latvijoje, Estijoje ir Ukrainoje valdomų maisto pristatymo įmonių statistika apie populiariausias, lietuvių mėgstamiausias picas.

Žinoma, ši statistika neparodo, kokias picas renkasi gurmanai picerijose, kurios nebendradarbiauja su Foodout.lt ar, pagaliau, namuose kepamų picų-favoričių. Tačiau, šiaip ar taip, tam tikras tendencijas galima įžvelgti. Ir ką gi – tobulėti dar tikrai yra kur!

5-a vieta: meksikietiška su malta jautiena

Aštrių pojūčių virtuvėje mėgėjai bus sužavėti, kad viena iš populiariausių picų rūšių yra meksikietiška su malta jautiena. Jiems nėra nieko geriau už degantį liežuvį! Lietuvoje šios rūšies picų buvo užsakyta daugiau kaip 8700 vienetų ir panašu, kad tendencija užsisakyti kažką aštresnio į namus tik augs – lietuviai vis labiau įpranta prie egzotiškesnio maisto ir nebebijo eksperimentuoti su savo gomuriu.

Įdomu, kad aštriausios picos pasaulyje titulą iki šiol išsaugo vienos Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios picerijos pažiba – ši pica ant kurios sudėti daugiau nei dvidešimt ypatingai aštrių „skorpiono čili“ pipirų, gali didžiuotis turinti 12 mln. taškų vadinamojoje Skovilio skalėje (ja matuojamas maisto aštrumas). Palyginimui, paprastas jalapeno pipiras teturi vos 10 tūkst. taškų.

Vida Press nuotr./Pica su malta mėsa
Vida Press nuotr./Pica su malta mėsa

4-a vieta: su peperoni arba saliami dešra

Ketvirta pagal populiarumą Lietuvoje užsakoma pica į namus yra mėgstama tradicijas gerbiančių ir jas puoselėjančių gastromanų arba tokius vaidinančių – peperoni arba saliami papuoštos picos. Per visą bendrovės užsakymų istoriją į picų mylėtojų namus iškeliavo virš 9 tūkst. vienetų šio patiekalo. Palyginimui, Ukrainoje ši pica taip pat yra viena iš lyderių – ji taip pat yra ketvirta pagal populiarumą.

Vida Press nuotr./Pica su salamiu
Vida Press nuotr./Pica su salamiu

3-ia vieta: kaprio su kumpiu

Virš 10 tūkst. užsakymų į namus ir trečia vieta pagal mėgstamiausią picos rūšį Lietuvoje nemažai pasako apie lietuvių ištikimybę tradicijoms ir paprastumui. Kaprio pica su kumpiu yra viena iš klasikinių itališkos picos rūšių, mėgstama ir suaugusių, ir vaikų.

Meilę mėsai ant picos demonstruoja ir mūsų kaimynai. Štai Estijoje penkių populiariausių picų sąraše figūruoja ir „keturių mėsų“ pica.

2-a vieta: siciliečių su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai, kuriuos galima rasti daugelio lietuvių šaldytuvuose – vištiena ir pievagrybiai – lengvai rado vietą ir ant tradicinės siciliečių picos, kuri užima antrą vietą pagal užsakymų į namus populiarumą. Iš viso šiemet šios picos buvo užsakyta daugiau nei 11 tūkst. vienetų.

Palyginimui, latviai taip pat labai mėgsta sicilietišką picos variantą: būtent ši picos rūšis taip pat yra antra pagal mėgstamumą Latvijoje.

Vida Press nuotr./Pica su kumpiu ir ananasais
Vida Press nuotr./Pica su kumpiu ir ananasais

1-a vieta: Havajų su ananasais

Nustebote? Internete ar gurmanų pokalbiuose sklandant pašaipoms ir diskusijoms, kaip galima mėgti picą, ant kurios dedami saldūs vaisiai, Lietuva demonstruoja jai didžiausias simpatijas. Pirmąją vietą jai pelnė beveik 12 tūkst. užsakymų.

Beje, Latvijoje bei Ukrainoje ši picos rūšis taip pat yra mėgstamiausia, o Estijoje ji antra pagal gautų užsakymų kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas