1
Kavos prenumerata
Ar esate kada jautę pyktį ir nusivylimą, kai namie panorus rytinio kavos puodelio, paaiškėja, jog kava baigėsi ir nėra iš ko šio gėrimo ruošti? Galima nuolat pirkti kavos pupeles, o galima jų užsiprenumeruoti. Pastaraisiais metais daugybė skrudintojų ėmė siūlyti tokią paslaugą. Nuo tokių vietinių didžiųjų kaip „Huracan Coffee“ iki mažesniųjų „Crooked Nose & Coffee Stories“ ar „Backstage Coffee“. Yra tautiečių, kurie kavos pupelių užsisako net iš užsienio, Latvijos, Vokietijos...
Kaip tai veikia?
Paprastai tokią galimybę – kavos prenumeratą – galim rasti skrudintojo tinklalapyje, tada jums reikės įvesti savus pageidavimus ir įpročius, susijusius su kava – kokiam laikotarpiui užsisakote, kokiu būdu kavą ruošiate, norėsite maltos kavos ar pupelių ir pan. Tada beliks apmokėti prenumeratą ir laukti kvapnių siuntinių.
Kuo patrauklu?
Jei teisingai pasirinkote kavos kiekį, realu, kad kavos nebepritrūksite. Be to, visada išlieka smagus staigmenos, netikėtumo momentas, kokios rūšies kavą skrudintojas parinks ir atsiųs vieną ar kitą mėnesį. Taigi, tai ir būdas plėsti savo akiratį.
2
Desertų prenumerata
Ši iniciatyva Lietuvoje kol kas unikali. „Desertų klubo“ įkurėja Asta Petrušienė yra smalsi valgytoja ir tikra desertų fanė, ne veltui prieš kelerius metus jos su seserimi išleido knygą „Natūraliai saldu“. Per tą laiką gimė šviežia idėja: Asta konditeriją, kepimą pavertė augančia savo pagrindine veikla bei įkūrė „Desertų klubą“, vienijantį desertams neabejingus valgytojus.
Kaip tai veikia?
Tam tikram laikotarpiui nusiperkama desertų prenumeratą, o tada kartą per mėnesį jus pasiekia dėžutė su trijų rūšių šviežutėliais desertais. Visi jie originalūs, gardūs, būtinai sezoniški.
Kuo patrauklu?
Ši prenumerata suteikia daug: tai ir nauji skoniai, sezoniškumo ritmas, ir galimybė save palepinti, galbūt ir gauti įkvėpimo savo konditeriniams eksperimentams.