Reikės:
- 3 jūros ešerių,
- 2 valg. š. susmulkinto imbiero,
- 2 arb. š. ciberžolės miltelių,
- 2 skiltelių česnako,
- 1 mažo čili pipiro,
- saujos kalendros lapelių,
- 1 laimo vaisiaus,
- saujos šviežių baziliko lapelių,
- 4 arb. š. cukraus,
- 2 stiklinės kokosų pieno,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Ešerį nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska. Įstrižai keliose vietose įpjaukite odą ir į įpjovas įkiškite po baziliko lapelį.
Į smulkintuvą sudėkite imbierą, česnaką, čili pipirą, kalendros lapelius, pusę kiekio baziliko, laimo vaisių ir ciberžolės miltelius. Gerai išplakite. Supilkite kokosų pieną ir dar gerai išplakite. Pusę atidėkite perpilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą.
Likusį mišinį supilkite į kepimo formą, įdėkite žuvį, ją apvoliokite ir padėkite valandai šaltai pasimarinuoti.
Pasimarinavusią žuvį su kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir troškinkite 30 minučių. Dar 10 minučių įjunkite grilio režimą, kad gražiai apskrustų viršus.
Apipilkite likusiu padažu, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.
Skanaus!
Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.
Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!