Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elzės receptas Kūčių stalui: kokosų piene troškintas jūrinis ešerys

Taip pagaminta žuvis skaniausia su jasmine ryžiais ir traškiomis šviežiomis salotomis.
Žuvis kokoso padaže
Žuvis kokoso padaže / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 3 jūros ešerių,
  • 2 valg. š. susmulkinto imbiero,
  • 2 arb. š. ciberžolės miltelių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 mažo čili pipiro,
  • saujos kalendros lapelių,
  • 1 laimo vaisiaus,
  • saujos šviežių baziliko lapelių,
  • 4 arb. š. cukraus,
  • 2 stiklinės kokosų pieno,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Ešerį nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska. Įstrižai keliose vietose įpjaukite odą ir į įpjovas įkiškite po baziliko lapelį.

Į smulkintuvą sudėkite imbierą, česnaką, čili pipirą, kalendros lapelius, pusę kiekio baziliko, laimo vaisių ir ciberžolės miltelius. Gerai išplakite. Supilkite kokosų pieną ir dar gerai išplakite. Pusę atidėkite perpilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą.

Likusį mišinį supilkite į kepimo formą, įdėkite žuvį, ją apvoliokite ir padėkite valandai šaltai pasimarinuoti.

Pasimarinavusią žuvį su kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir troškinkite 30 minučių. Dar 10 minučių įjunkite grilio režimą, kad gražiai apskrustų viršus.

Apipilkite likusiu padažu, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Skanaus!

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs