Pasitelkus fantaziją įprastus kokteilius galima pateikti netradiciniu būdu ir taip nustebinti namiškius ar svečius. Tai puikiai moka būsimieji padavėjai-barmenai iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro. Jie kviečia išbandyti ir naujus receptus, ir paeksperimentuoti su kokteilių pateikimo būdais.
Moliūgų sirupas
Kaip gaminti?
- Moliūgas supjaustomas kubeliais, jie užberiami cukrumi ir paliekami vėsioje vietoje 24 val.
- Po to nukošiamas išsiskyręs sirupas, įpilama šiek tiek vandens ir pagal poreikį dedama cukraus, 6–8 gvazdikėliai ir verdama ant nedidelės kaitros apie 10 min. Tada dedama tarkuoto muskato, cinamono ir šviežiai tarkuoto imbiero. Viskas verdama ant nedidelės kaitros dar apie 20 min.
Kokteilis moliūge
Ingredientai:
- 30 ml moliūgų sirupo;
- 30 ml mangų sulčių;
- 10 ml obuolių sulčių;
- 10 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.
Viską gerai sumaišome ir patiekiame.
Aviečių sirupas
Kaip gaminti?
- Avietės dedamos į puodą ir kaitinamos apie 10 min., kol visiškai išsiskiria sultys. Palaukiame, kol pravės, ir tada išsunkiame.
- Į išsunktas sultis pilame vandens ir dedame cukraus. Verdame apie 30 min. ant nedidelės ugnies.
Mėtų sirupas
Kaip gaminti?
- Susmulkintas mėtas užpilame nedideliu kiekiu vandens ir kaitiname apie 10–15 min. Tada paliekame 2–3 paras šaldytuve.
- Kruopščiai nusunkiame mėtas, į skystį pilame šiek tiek vandens, dedame cukraus ir verdame ant nedidelės ugnies apie 30 min.
Kokteilis kaukolėje
Ingredientai:
- 30 ml aviečių sirupo;
- 20 ml mėtų sirupo;
- 40 ml spanguolių sulčių;
- 10 ml svarainių sirupo ir imbiero šviežių sulčių mišinio (pagal norimą aštrumą);
- 10 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.
Viską gerai išmaišome ir patiekiame.
Aviečių ir bazilikų sirupas
Kaip gaminti?
- Avietės dedamos į puodą ir kaitinamos apie 10 min., kol visiškai išsiskiria sultys. Laukiame, kol pravės, ir tada išsunkiame.
- Į išsunktas sultis pilame vandens ir dedame cukraus. Verdame apie 20 min. ant nedidelės ugnies, tada dedame baziliko ir verdame dar apie 10 min.
Kokteilis ledo burbule
Ingredientai:
- 20 ml aviečių ir baziliko sirupo;
- 10 ml medaus sirupo;
- 30 ml spanguolių sulčių;
- 10 ml žaliųjų citrinų sulčių.
Viską gerai sumaišome ir patiekiame.
Svarainių sirupas
Kaip gaminti?
- Svarainius sutarkuojame, užpilame cukrumi ir paliekame parai.
- Kitą dieną kruopščiai nusunkiame, pilame šiek tiek vandens ir verdame ant nedidelės ugnies apie 30 min.
Kokteilis lemputėje
- 30 ml svarainių sirupo;
- 50 ml apelsinų sulčių;
- 30 ml ananasų sulčių;
- 15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- silpnai gazuoto mineralinio vandens (30–60 ml).
Viską gerai sumaišome ir patiekiame.