Ingredientai:
- 1–1,2 kg kiaulienos šonkaulių juosta;
- 1,5 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 valg. šaukšt. druskos;
- 1,5 valg. šaukšt. rūkytos raudonosios paprikos miltelių;
- 1 valg. šaukšt. malto kumino;
- 1 valg. šaukšt. česnakų miltelių;
- 3 valg. šaukšt. BBQ padažo (ir dar šiek tiek patiekimui).
Gaminimas:
1. Nulupkite kiaulienos šonkaulius dengiančią plėvelę. Tada visą šonkaulių juostą kiek įmanoma apsausinkite.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų, druską, paprikos miltelius, kuminą ir česnako miltelius. Šiuo mišiniu labai gerai įtrinkite šonkaukių juostą iš abiejų pusių, kad prieskoniai ją padengtų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, o galima ir pernakt.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C temperatūros. Šonkaulių juostą suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo indą ir kepkite 2 val. Praėjus šiam laikui foliją nuimkite ir kepkite dar 1,5 val., kol šonkauliukai bus minkšti. Retkarčiais pradarykite orkaitę ir konditeriniu šepetėliu patepkite šonkaulius BBQ padažu, šį veiksmą pakartokite kelis kartus – į kepimo pabaigą šonkauliai turi būti lengvai karamelizuoti. Iškepusiems šonkauliukams leiskite kelias minutes „pailsėti“.
4. Tiekite su lengvomis salotomis, keptomis bulvytėmis ar bet kokiais kitais jūsų mėgstamais priedais.