Ingredientai (4 asm.):
- 8 vištų blauzdelės;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kelios šakelės šviežių čiobrelių (tik nuskabyti lapeliai);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3-4 rabarbarų stiebai, supjaustyti piršto ilgio gabaliukais;
- 1 poro baltoji dalis arba kelių laiškinių svogūnų apatinė dalis, supjaustyta griežinėliais;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 0,5 citrinos išspaustos sultys;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- gabaliukas sviesto.
Gaminimas:
1. Kiek pavyksta, vištieną nusausinkite ir įtrinkite puse kiekio druskos ir pipirais.
2. Keptuvėje (idealu, tokioje, kurią galima dėti į orkaitę) įkaitinkite aliejų, dėkite vištų blauzdeles ir apkepinkite, kol šiek tiek apskrus iš visų pusių. Vištieną išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
3. Sumažinkite kaitrą, į keptuvę įmeskite sviesto gabaliuką, berkite porus ar svogūnus, česnakus, čiobrelius ir maišydami pakepinkite, kol kiek suminkštės ir pakvips. Dėkite rabarbarus, medų, įspauskite citrinos sultis, o tada atgal sudėkite vištieną. Įpilkite šlakelį vandens, užvirkite.
4. Dėkite keptuvę su visu turiniu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 min. Išimkite, leiskite kiek „pailsėti“, o tada tiekite vištieną su kitu keptuvės turiniu, taip pat salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais priedais.