„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Konkursas „Mano gardus ruduo“: 14 naujų skaitytojų receptų

Jelapenai su šonine, pyragas su kopūstais ir spanguolėmis, karamelinis riešutų pyragas, bulvių pica ar cukinijų blynų tortas... Išsirinkite originalų patiekalą ir skanaukite! Ačiū Ji24.lt skaitytojams už aktyvų dalyvavimą.
Bulvių pica
Bulvių pica / Recepto autorės nuotr.

O tie, kas irgi nori pasidžiaugti ir pasidalyti savo firminiu kulinarijos ar konditerijos šedevru, siųskite receptą su nuotrauką – galite laimėti 4 „Kalnu piens“ išskirtinio skonio sūrių-bumbulų rinkinį. Konkurso sąlygas rasite ČIA

Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis
Receptas: Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 130.00 g (arba kepinių margarino)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Spanguolės: 1.00 st.
Grietinė: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
  2. Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą.
  3. Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar 30 min. dėkite į šaldytuvą.
  4. Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje.
  5. Pagardinkite druska, cukrumi, krapais uždenkite ir troškinkite tol, kol suminkštės.
  6. Atšalusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus.Tolygiai paskirstyti įdarą apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.
  7. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.
  8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa L.

Suskleisti
Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas
Receptas: Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas
4 asmenims
Pagaminsite per 16 val.
3.6 / 83
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg
Cukrus: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio.
  2. Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl užpilkite ant moliūgų.
  3. Laikykite apie 12 val.
  4. Tuomet viską (kartu su moliūgų gabalėliais) užvirkite ir pavirinkite apie 5 min.
  5. Sirupą nupilkite (iš jo galima gaminti gėrimą), o moliūgo gabalėlius džiovinkite pravertoje orkaitėje, apie 75 laipsnių temperatūroje po porą valandų keletą kartų (trukmė priklauso nuo gabalėlių dydžio), turintiems vaisių džiovyklę – dar paprasčiau.
  6. Išdžiovintus gabalėlius apibarstykite milteliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Dalia D.

Suskleisti
Moliūgų ir varškės pyragas
Receptas: Moliūgų ir varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 61
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Grietinėlė: 150.00 ml (36 proc. riebumo)
Varškė: 500.00 g (pertrintos)
Krakmolas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgai: 500.00 g (smulkiai tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
  3. Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę. 
  4. Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti
Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelio žiedais
Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 38
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Grybai: 500.00 g (apvirtų miško grybų)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinių)
Sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintos čiobrelių viršūnėlės su žiedais)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
  2. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
  3. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
  4. Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
  5. Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
  6. Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
  7. Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
  8. Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.

Receptą atsiuntė Ieva K.

Suskleisti
Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
Receptas: Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Cukrus: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 arbat.- miltelių ir smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero gabaliukų (pagal skonį).)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 tarkuotos žievelės)
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 220.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę.
  3. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, moliūgą, cukruoto imbiero gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tešla užpildome kepimo sijonėlius.
  5. Kepkite apie 30 min., 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Atvėsusius keksiukus galima puošti plakta grietinėle ar dekoracijomis.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti
Jalapenai su šonine
Receptas: Jalapenai su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Pipirai: 10.00 vnt. (Žalieji jelapenai)
Sūris: 1.00 vnt. („Philadelphia“ - pakuotė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šoninė:(plonai pjaustyta karšto rūkymo) 10.00 riekės
Kaip gaminti
  1. Jalapenus perpjaukite per pusę, gerai išvalykite sėklas. Galima jas ir palikti, bet tada bus labai aštru.
  2. Į sūrį išspauskite česnaką, dėkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir gerai išmaišykite.
  3. Į jalapenų puseles dėkite sūrio, apsukite su šonine.
  4. Sudėkite įdarytas daržoves į popieriumi išklotą kepimo skardą, kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje maždaug 15 min., kol šoninė gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
Receptas: Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 28
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (šviežių)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. („Persiladas“)
Grietinėlė: 400.00 ml
Prieskonių mišinys:(Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže - pakuotė) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 5.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles.
  2. Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. 
  3. Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite.
  4. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais.
  5. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu. 
  6. Įdaru prikimškite vištienos krūtinėles, jas apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  7. Paruoštus kepsnius apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėkite į kepimo formą aukštesniais kraštais.
  8. Sumaišykite grietinėlę su „Maggi“ prieskonių mišiniu, užpilkite paruoštus kepsnius, pridenkite folija ir kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.​
  9. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir apkepta bulvių koše.

Receptą atsiuntė Laima K.

Suskleisti
Bulvių pica
Receptas: Bulvių pica
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 88
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio - padui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padui)
Šoninė: 100.00 g (plonai supjaustytos šalto rūkymo - įdarui)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Rankomis gerai nuspauskite skystį.
  3. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
  5. Apkepkite iš abiejų pusių.
  6. Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
  7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
  8. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
  9. Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
  10. Pomidorus supjaustykite per pusę.
  11. Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
  12. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 36
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Karamelinis riešutų pyragas
Receptas: Karamelinis riešutų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 45 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g
Miltai: 220.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo)
Rudasis cukrus: 50.00 g
Medus: 50.00 g
Riešutai: 2.00 st.
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
  2. Tešlą išimkite iš smulkintuvo, suformuokite iš jos rutulį, dėkite į maišelį ir šaldykite 2 val.
  3. Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
  5. Grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti
Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
Receptas: Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis - konservuotų)
Sūris: 70.00 g (fermentinio)
Miltai: 3.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (žiupsnis)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais ir lengvai juos pamuškite. Pabarstykite, vištienos prieskoniais, druska, pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite marinuoti 30 min.
  2. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  3. Ant iškepusių vištienos kepsnių dėkite po ananaso griežinėlį, į ananaso viduriuką – šaukštelį majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
  4. Paruošti vištienos kepsniai su ananasais užkepami orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol išsilydo sūris. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite ant stalo. 

Receptą atsiuntė Renata Ž.

Suskleisti
Cukinijų blynų tortas
Receptas: Cukinijų blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
  4. Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
  5. Nuspauskite skystį.
  6. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
  8. Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
  9. Kepkite iš abiejų pusių.
  10. Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
  11. Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
  12. Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
  13. Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
  14. Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
  15. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.

Receptą atsiutė Helena J.

Suskleisti
Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm)
Pipirai: 4.00 vnt. (aitriosios paprikos - galima ir mažiau)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Actas: 120.00 ml (vyno actas)
Kaip gaminti
  1. Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
  2. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
  3. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
  4. Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Statykite virti.
  6. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“
Receptas: Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (pagrindui)
Margarinas: 250.00 g (kepimui - pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pagrindui)
Grietinė: 100.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (įdarui)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 vnt. (čili - mažas - įdarui)
Varškė: 200.00 g (grūdėtos - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (šalto ar karšto rūkymo - nebūtinas, daugiau dėl kvapo, nes šiame pyrage karaliauja daržovės - įdarui)
Sūris: 1.00 vnt. (daug sūrio - užtepui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (užtepui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (užtepui)
Kaip gaminti
  1. Margariną supjaustykite kubeliais ir sutrinkite į trupinius su miltais, dedame grietinę, įmušame kiaušinius, beriame druską, kmynus.
  2. Valandai dedame į šaldytuvą.
  3. Tuo laiku pasiruošiame daržoves.
  4. Susipjaustome, sutarkuojame, pakepiname ant keptuvės, pagardiname prieskoniais.
  5. Supjaustome kubeliais kumpį, dedame į daržoves.
  6. Galiausiai dedame grūdėtą varškę ir gerai išmaišome.
  7. Iškočiojame tešlą, išklojame formą taip, kad būtų 1–2cm aukščio kraštelis.
  8. Kišame iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  9. Pakepame 10–15min. Sudedame daržoves, užtarkuojame sūrio (gausiai), dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus ir pabarstome prieskoniais.
  10. Dar kepame apie 45–50min.

Receptą atsiuntė Aušra J.

Suskleisti

Visus konkursui atsiųstus receptus rasite, paspaudę ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“