O tie, kas irgi nori pasidžiaugti ir pasidalyti savo firminiu kulinarijos ar konditerijos šedevru, siųskite receptą su nuotrauką – galite laimėti 4 „Kalnu piens“ išskirtinio skonio sūrių-bumbulų rinkinį. Konkurso sąlygas rasite ČIA.
Receptas: Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.0 /
14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 1.00 st.
Grietinė: 150.00 g
Kaip gaminti
- Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
- Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą.
- Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar 30 min. dėkite į šaldytuvą.
- Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje.
- Pagardinkite druska, cukrumi, krapais uždenkite ir troškinkite tol, kol suminkštės.
- Atšalusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus.Tolygiai paskirstyti įdarą apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.
- Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa L.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio.
- Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl užpilkite ant moliūgų.
- Laikykite apie 12 val.
- Tuomet viską (kartu su moliūgų gabalėliais) užvirkite ir pavirinkite apie 5 min.
- Sirupą nupilkite (iš jo galima gaminti gėrimą), o moliūgo gabalėlius džiovinkite pravertoje orkaitėje, apie 75 laipsnių temperatūroje po porą valandų keletą kartų (trukmė priklauso nuo gabalėlių dydžio), turintiems vaisių džiovyklę – dar paprasčiau.
- Išdžiovintus gabalėlius apibarstykite milteliniu cukrumi.
Receptą atsiuntė Dalia D.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
- Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
- Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę.
- Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.
Receptą atsiuntė Rūta K.
Suskleisti
Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 /
38
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
- Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
- Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
- Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
- Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
- Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
- Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
- Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.
Receptą atsiuntė Ieva K.
Suskleisti
Receptas: Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 /
8
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 arbat.- miltelių ir smulkiai pjaustyto cukruoto imbiero gabaliukų (pagal skonį).)
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 220.00 g
Kaip gaminti
- Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę.
- Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, moliūgą, cukruoto imbiero gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.
- Tešla užpildome kepimo sijonėlius.
- Kepkite apie 30 min., 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Atvėsusius keksiukus galima puošti plakta grietinėle ar dekoracijomis.
Receptą atsiuntė Rūta K.
Suskleisti
Ingredientai
Šoninė:(plonai pjaustyta karšto rūkymo) 10.00 riekės
Kaip gaminti
- Jalapenus perpjaukite per pusę, gerai išvalykite sėklas. Galima jas ir palikti, bet tada bus labai aštru.
- Į sūrį išspauskite česnaką, dėkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir gerai išmaišykite.
- Į jalapenų puseles dėkite sūrio, apsukite su šonine.
- Sudėkite įdarytas daržoves į popieriumi išklotą kepimo skardą, kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje maždaug 15 min., kol šoninė gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 400.00 ml
Prieskonių mišinys:(Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže - pakuotė) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles.
- Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais.
- Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite.
- Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais.
- Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Įdaru prikimškite vištienos krūtinėles, jas apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Paruoštus kepsnius apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėkite į kepimo formą aukštesniais kraštais.
- Sumaišykite grietinėlę su „Maggi“ prieskonių mišiniu, užpilkite paruoštus kepsnius, pridenkite folija ir kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir apkepta bulvių koše.
Receptą atsiuntė Laima K.
Suskleisti
Ingredientai
Kaip gaminti
- Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Rankomis gerai nuspauskite skystį.
- Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
- Apkepkite iš abiejų pusių.
- Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
- Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
- Pomidorus supjaustykite per pusę.
- Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
- Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 /
36
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite.
- Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
- Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
- Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti
Ingredientai
Sviestas: 130.00 g
Miltai: 220.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Medus: 50.00 g
Riešutai: 2.00 st.
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
- Tešlą išimkite iš smulkintuvo, suformuokite iš jos rutulį, dėkite į maišelį ir šaldykite 2 val.
- Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
- Grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min). Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.
Receptą atsiuntė Rūta K.
Suskleisti
Receptas: Vištienos kepsneliai su konservuotais ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 /
6
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Vištienos filė supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais ir lengvai juos pamuškite. Pabarstykite, vištienos prieskoniais, druska, pipirais, sudėkite į dubenį, užpilkite konservuotų ananasų sirupu ir palikite marinuoti 30 min.
- Sutarkuokite fermentinį sūrį. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
- Ant iškepusių vištienos kepsnių dėkite po ananaso griežinėlį, į ananaso viduriuką – šaukštelį majonezo ir užbarstykite tarkuoto sūrio.
- Paruošti vištienos kepsniai su ananasais užkepami orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol išsilydo sūris. Pabarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite ant stalo.
Receptą atsiuntė Renata Ž.
Suskleisti
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Miltai: 1.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
- Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
- Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
- Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
- Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
- Nuspauskite skystį.
- Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
- Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
- Kepkite iš abiejų pusių.
- Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
- Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
- Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
- Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
- Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
- Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.
Receptą atsiutė Helena J.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
- Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
- Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
- Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
- Statykite virti.
- Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.
Receptą atsiuntė Helena J.
Suskleisti
Receptas: Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 /
16
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 50.00 g (šalto ar karšto rūkymo - nebūtinas, daugiau dėl kvapo, nes šiame pyrage karaliauja daržovės - įdarui)
Kaip gaminti
- Margariną supjaustykite kubeliais ir sutrinkite į trupinius su miltais, dedame grietinę, įmušame kiaušinius, beriame druską, kmynus.
- Valandai dedame į šaldytuvą.
- Tuo laiku pasiruošiame daržoves.
- Susipjaustome, sutarkuojame, pakepiname ant keptuvės, pagardiname prieskoniais.
- Supjaustome kubeliais kumpį, dedame į daržoves.
- Galiausiai dedame grūdėtą varškę ir gerai išmaišome.
- Iškočiojame tešlą, išklojame formą taip, kad būtų 1–2cm aukščio kraštelis.
- Kišame iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Pakepame 10–15min. Sudedame daržoves, užtarkuojame sūrio (gausiai), dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus ir pabarstome prieskoniais.
- Dar kepame apie 45–50min.
Receptą atsiuntė Aušra J.
Suskleisti
Visus konkursui atsiųstus receptus rasite, paspaudę ČIA.