Konservuojame cukinijas žiemai: receptai, kurie padės sudoroti derlių

Vasarą, kai užauga cukinijos, dalis daržininkų ir kulinarų jų pernelys nevertina, esą, yra ir įdomesnių daržovių. Tačiau žiemą, kai šviežių gėrybių sumažėja, traškias cukinijas jie mini geresniu žodžiu. Tad nenuvertinkim šių agurkų giminaičių ir kol daržai dovanoja gausų derlių, prisiruoškime jų žiemai.
Šviežios ir konservuotos cukinijos
Šviežios ir konservuotos cukinijos / Vida Press nuotr.
Marinuotos citrinų skonio cukinijos
Receptas: Marinuotos citrinų skonio cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.3 / 125
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (pjaustytų gabalėliais)
Vanduo: 300.00 ml
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Cukrus: 375.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm. - šaknies)
Kaip gaminti
  1. Susmulkintas cukinijas suverskite į dubenį.
  2. Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite actą ir šį skystį užpilkite ant cukinijų.
  3. Laikykite keturias valandas, kad įgautų skonio.
  4. Imbierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Citrinos žievelę nutarkuokite, išspauskite sultis.
  5. Iš cukinijų išsiskyrusį skystį nupilkite į puodą ir ant mažos ugnies virkite 10–15 minučių, kol virs sirupu.
  6. Sumeskite tarkuotas citrinos žieveles, imbierus, cukinijų gabaliukus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis.
  7. Troškinkite apie 15 minučių – cukinijos turi pasidaryti skaidrios, bet neištežti. Paruoštą tyrę sukrėskite į švarius indelius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Gardžioji cukinijų mišrainė
Receptas: Gardžioji cukinijų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 188
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 kg (1.2)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiųjų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Morkos: 200.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt. (rūgštokų)
Druska: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Actas: 2.00 valg. š. (30 proc.)
Aliejus: 8.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi.
  2. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus.
  3. Paruoštas daržoves pagardinkite druska, cukrumi ir visais kitais išvardytais prieskoniais, sumeskite į puodą ir ant mažos ugnies virkite valandą ar pusantros.
  4. Išvirusią mišrainę iš karto sukrėskite į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarykite.

Iš nurodyto kiekio išeis apie tris litrus konservų.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
Receptas: Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 40
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Vynas: 250.00 ml (balto, sauso)
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm nuluptos šaknies)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
  3. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
  4. Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijos su kariu
Receptas: Cukinijos su kariu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 123
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1500.00 g
Svogūnai: 8.00 vnt. (galvučių)
Actas: 300.00 ml (6 proc.)
Cukrus: 300.00 g
Druska: 3.00 valg. š. (2 - 3)
Karis: 20.00 g (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų)
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nuluptus svogūnus suraikykite pusžiedžiais.
  3. Į dubenį sukrėskite daržoves, supilkite visus likusius produktus ir laikykite per naktį šaltai.
  4. Perpilkite masę į puodą, užvirkite ir kaitinkite penkias– dešimt minučių.
  5. Karštą cukinijų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrus cukinijų padažas
Receptas: Aštrus cukinijų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 80
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 3.00 kg
Paprikos: 4.00 vnt. (saldžiųjų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 1000.00 g
Cukrus: 250.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml (6 proc. jeigu mėgstate aštriau naudokite 9 proc.)
Česnakai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite pomidorų padažą, cukrų, aliejų ir actą, užvirkite.
  2. Nuplautas ir išvalytas paprikas bei nuluptus česnakus sumalkite mėsmale, o cukinijas supjaustykite kubeliais, galite didesniais.
  3. Į užvirusį padažą sumeskite visas daržoves, įberkite pagal skonį druskos ir virkite apie 25 minutes.
  4. Karštą padažą išpilstykite į pasiruoštus stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijų ir imbierų marmeladas
Receptas: Cukinijų ir imbierų marmeladas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (gabaliukais pjaustytų)
Imbieras: 50.00 g (50 - 70 - tarkuotos šaknies)
Citrinos: 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Kaip gaminti
  1. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltoną žievelę. Peiliu pašalinkite baltąją odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
  2. Cukinijų, citrinų gabaliukus, tarkuotą imbierą sumeskite į puodą su vandeniu ir išvirkite (cukinijos turi būti labai minkštos).
  3. Gautą masę sutrinkite daržovių trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Suberkite cukrų, tarkuotas citrinos žieveles, tada dar dešimt minučių pavirkite.
  4. Tyrę supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

Toks marmeladas labai gardu ir prie kepsnio, ir su šviežiu batonu.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Slyvų uogienė su cukinijomis
Receptas: Slyvų uogienė su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 96
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukinijos: 500.00 g
Uogienių cukrus 1.00 kg
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis tarkuotos šaknies)
Kaip gaminti

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas.

2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min.

3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis