Ingredientai:
- 1 kg šviežio kopūsto, tarkuoto burokine tarka arba smulkiai sukapoto plačiu peiliu;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 kiaušiniai, švelniai paplakti;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- 80-100 g ryžių miltų (jei neturite, keiskite kvietiniais);
- 150 g parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Tarkuota ar smulkiai sukapotą kopūstą berkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska, išmaišykite, o tada įtaisykite virš puodo ar kriauklės ir palikite mažiausiai 15 min. Tuomet kopūstus gerai nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau sulčių – kopūstai bus kiek paglebę ir „susitraukę“. Berkite juos į nemažą dubenį.
2. Į dubenį su kopūstais pilkite paplaktus kiaušinius, berkite sūrį ir miltus, o taip pat smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Gerai išmaišykite.
3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėdami po šaukštą paruoštos masės formuokite kepsnelius bei kepkite iš abiejų pusių. Kitas variantas – formuoti plonus blynelius ant plačios skardos, išklotos kepimo popieriumi, pateptu aliejumi. Jei kepate šiuo būdu, orkaitę reikėtų įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros, o kopūstines „tortilijas“ kepti apie 10-15 min., kol ims švelniai skrusti.
4. Tiekite kopūstų kepsnelius su grietine, jogurtiniu padažu, trintu avokadu ar bet kokiais kitais jums patinkančiais priedais.