„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kopūstų pyragas, kurį įveiks ir virtuvės naujokai: pjaustot, pilat tešlą ir kepat!

Tie, kas netvirtai jaučiasi virtuvėje, kartais nedrįsta lipti iš savo komforto zonos ir lieka su virtais makaronais ir keptais kiaušiniais. Tačiau net ir pradinukai gali iškepti pyragą, nes ne visi jie sudėtingi. Šįsyk siūlome išbandyti nesaldų daržovių pyragą, kuriame dominuoja kopūstai. Žinoma, jis pradžiugins ir labiau patyrusius kepėjus.
Kopūstų pyragas
Kopūstų pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

įdarui:

  • 500 g baltagūžio kopūsto;
  • 1 svogūnas (arba poro baltoji dalis);
  • 1 morka;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mėgstamų žalumynų, smulkiai sukapotų.

pastaba: įdarą galima papildyti ir mėsa – nuo virtos ar keptos vištienos iki virto kumpio gabaliukų.

tešlos plakiniui:

  • 3 dideli kiaušiniai;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 g grietinės;
  • 5 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite įdarą. Kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, morką stambiai sutarkuokite, svogūną (ar porą) susmulkinkite. Jei naudojate mėsą, ją supjaustykite mažais kubeliais.

2. Plačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pirmiausiai berkite morkas ir svogūnus (ar porus) ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės. Tuomet dėkite kopūstus ir pamaišydami toliau kepinkite, kol daržovės kiek sukris, jei mišinys sausokas, galite įpilti dar šiek tiek aliejaus. Galiausiai suberkite druską, pipirus, žalumynus ir mėsą (jei naudojate).

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Jei orkaitė, kurioje kepinote daržovės, netinka dėti į orkaitę, pasiruoškite nedidelę apvalią ar keturkampę kepimo formą.

4. Pagaminkite tešlą. Į nemažą dubenį muškite kiaušinius, berkite druską, dėkite grietinę, paplakite, kad viskas susimaišytų. Tada suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.

5. Pagamintą tešlą pilkite ant keptuvėje esančių daržovių mišinio (arba jei keptuvė netinka kepti orkaitėje, perdėkite daržoves į kepimo formą ir supilkite ir tešlą).

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min. – pyragas turi būti švelniai pasipūtęs, auksiniu viršumi. Šiek tiek atvėsinkite, pjaustykite ir ragaukite vieną ar su mėgstamu padažu, kuris, jūsų manymu, čia tinka. Šis kepinys skanus ir atvėsęs, o likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs