Kai norisi sočiau: kopūstų pyragas su mocarela ir žalumynais

Rudenį vis dažniau prisimename kopūstus – traškius ir šviežius – šiuo metu jie patys skaniausi. Svarbiausia, kad ši daržovė tinka ne tik salotoms, sriuboms ir troškiniams, bet suteikia puikų skonį sotiems pyragams. Vaida Kurpienė dalinasi receptu!
Kopūstų pyragas su mocarelos sūriu ir žalumynais
Kopūstų pyragas su mocarelos sūriu ir žalumynais / Liubov Stončaitienės nuotr.

Pyragui reikės:

  • 400 g kopūsto,
  • 150 ml augalinio gėrimo,
  • 2 kiaušinių,
  • 6 v.š. avižinių miltų viso grūdo,
  • 1 a.š. druskos,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • raudonėlio, pagal skonį,
  • česnako granulių, pagal skonį,
  • petražolių, pagal skonį, galima naudoti ir kitas mėgstamas žoleles.

Viršutiniam sluoksniui:

  • 2 kiaušinių,
  • 100 g mocarelos sūrio,
  • sezamo sėklų, pagal poreikį.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakame, supilame augalinį gėrimą ir išmaišome.

Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, viską gerai išmaišome.

Kopūstą smulkiai supjaustome ar sutarkuojame, sudedame į paruoštą tešlą ir išmaišome.

Paruoštą masę sudedame į kepimo formą, kiaušinius sumaišome su tarkuotu sūriu, sudedame ant pyrago viršaus ir apiberiame sezamo sėklomis.

Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 35 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 160 C, apie 20 min.

Ar žinojote?

  • Kopūstai gerina kraujotaką ir mažina cholesterolį.
  • Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolį lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles.
  • valgydami kopūstus, vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms.

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis