Pyragui reikės:
- 400 g kopūsto,
- 150 ml augalinio gėrimo,
- 2 kiaušinių,
- 6 v.š. avižinių miltų viso grūdo,
- 1 a.š. druskos,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- raudonėlio, pagal skonį,
- česnako granulių, pagal skonį,
- petražolių, pagal skonį, galima naudoti ir kitas mėgstamas žoleles.
Viršutiniam sluoksniui:
- 2 kiaušinių,
- 100 g mocarelos sūrio,
- sezamo sėklų, pagal poreikį.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakame, supilame augalinį gėrimą ir išmaišome.
Į masę suberiame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, viską gerai išmaišome.
Kopūstą smulkiai supjaustome ar sutarkuojame, sudedame į paruoštą tešlą ir išmaišome.
Paruoštą masę sudedame į kepimo formą, kiaušinius sumaišome su tarkuotu sūriu, sudedame ant pyrago viršaus ir apiberiame sezamo sėklomis.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie 35 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 160 C, apie 20 min.
Ar žinojote?
- Kopūstai gerina kraujotaką ir mažina cholesterolį.
- Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolį lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles.
- valgydami kopūstus, vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms.
Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.