O jeigu į padažą dar įmaišysite medaus, čiobrelių ir pomidorų pastos, ant pietų stalo garuos tokios gardžios karpio juostelės, kokių nė negalėjote įsivaizduoti.
Viena iš dažniausiai tautiečių ruošiamų žuvų iki šiol neatrastame azijietiškame amplua pristatoma naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode.
Karpį gruzdina kulinarijos technologė Lina Barčaitė ir „Liu Patty desertinė“ šeimininkė Liucina Rimgailė.
Ingredientai:
- 600 g karpio
- 100 g bulvių krakmolo
- žiupsnelis druskos
- aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 200 g terijakio padažo
- 30 g sojų padažo
- 40 g medaus
- 50 g pomidorų pastos
- 20 g citrinų sulčių
- kelios skiltelės česnako
- žiupsnelis džiovintų čiobrelių
- žiupsnelis kajano pipiro
Gaminimas:
- Išvalytą karpį pjaukite perpus ir išpjaukite stuburo kaulą.
- Karpio filė pjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir apvoliokite bulvių krakmole.
- Giliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite karpio juosteles ir virkite apie 4 min., kol gražiai apkeps. Vartykite.
- Išgriebtas karštas karpio juosteles sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi (pertekliniai) riebalai.
- Sumaišykite padažą iš jam skirtų komponentų. Maišydami truputėlį pašildykite puode.
- Paruoštą padažą pilkite ant iškeptų karpio juostelių ir išmaišykite.
Skanaus!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.