Jums reikės:
- saujelės džiovintų baravykų (galite rinktis ir kitus mėgstamus šviežius grybus),
- svogūno,
- 3 šaukštų sviesto,
- 2 šaukštų miltų,
- 200 ml vištienos sultinio,
- 200 ml grietinėlės,
- 2 saliero lapkočių,
- 2 bulvių,
- 4 rūkytos šoninės griežinėlių,
- pagal skonį šviežių peletrūnų,
- druskos ir pipirų,
- šaukštas sviesto.
Kaip gaminti:
1. Grybus per naktį mirkykite drungname vandenyje.
2. Išmirkusius nuspauskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, saliero lapkotį supjaustykite.
4. Keptuvėje svieste pakepinkite svogūną, sumeskite smulkintus grybus, saliero lapkotį ir maišydami troškinkite maždaug 5 min., kol salierai suminkštės.
5. Į masę suberkite miltus ir dar kelias minutes kaitinkite.
6. Nukelkite puodą nuo ugnies, ir pamažu įmaišykite karštą sultinį, supilkite grietinėlę.
7. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite maždaug 10 min.
8. Sriubą išplakite ir išpilstykite į dubenėlius.
9. Ant viršaus užberkite kubeliais supjaustytą ir sausoje keptuvėje paskrudintą šoninę.
Skanaus!