Ingredientai:
- 2 puodelių moliūgų tyrės;
- 450 g mėgstamų makaronų;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 3-4 česnako skiltelių;
- ½ puodelio grietinėlės;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio malto muskato riešuto;
- tarkuoto parmezano sūrio.
Moliūgų tyrės receptą rasite čia.
Gaminame:
- Makaronus išvirkite dideliame puode su stipriai pasūdytu vandeniu, kol bus al dente. Pasilikite 1½ puodelio makaronų vandens ir nusausinkite.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite išspaustą česnaką ir kepkite, kol pasklis aromatas, apie 1 minutę. Supilkite moliūgų tyrę, 1 puodelį makaronų vandens ir šluotele plakite, kol padažas susimaišys ir taps blizgus. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Sumaišykite su makaronais ir patiekiant apibarstykite tarkuotu parmezanu.