Kreminės tekstūros makaronai su moliūgų tyre

Makaronai karaliauja virtuvėje visais sezono laikais, o abejingų šiam patiekalui tikrai nedaug. Vis dėlto, tradiciniams makaronų patiekalams pabodus, dažnai ieškome įvairovės. Kas tai galėtų būti? Pavyzdžiui, makaronai su moliūgais? Prekybis centras „Iki“ dalinasi netradiciniu receptu.
Makaronai su moliūgais
Makaronai su moliūgais / Pranešimo aut. nuotr.
Temos: 2 Moliūgai Makaronai

Ingredientai:

  • 2 puodelių moliūgų tyrės;
  • 450 g mėgstamų makaronų;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 3-4 česnako skiltelių;
  • ½ puodelio grietinėlės;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio malto muskato riešuto;
  • tarkuoto parmezano sūrio.

Moliūgų tyrės receptą rasite čia.

Gaminame:

  1. Makaronus išvirkite dideliame puode su stipriai pasūdytu vandeniu, kol bus al dente. Pasilikite 1½ puodelio makaronų vandens ir nusausinkite.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite išspaustą česnaką ir kepkite, kol pasklis aromatas, apie 1 minutę. Supilkite moliūgų tyrę, 1 puodelį makaronų vandens ir šluotele plakite, kol padažas susimaišys ir taps blizgus. Įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Sumaišykite su makaronais ir patiekiant apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų