Reikės:
- 500 g nuvalytų krevečių,
- ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- ½ st. alyvuogių aliejaus,
- 2 arb. š. druskos,
- 2 arb. š. smulkiai tarkuotos laimo žievelės,
- saujos šviežių mėtų,
- 1 jalapeno pipiro,
- 2 didelių česnako skiltelių,
- ¼ st. šviežių laimo sulčių,
- 300 g šviežių špinatų lapelių,
- 4 st. virtų ilgagrūdžių ryžių,
- ½ st. skrudintų migdolų.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje sumaišykite krevetes, juoduosius pipirus, druską, 1 arb. š. laimo žievelės ir ¼ st. alyvuogių aliejaus. Suberkite krevetes ant kepimo popieriaus ir dėkite į orkaitę. Kepkite 5 minutes ar šiek tiek ilgiau, kol krevetės apskrus.
Į smulkintuvą suberkite mėtas, česnaką, jalapeno pipirą be sėklų, 1 arb. š. druskos, 150 g špinatų, 1 arb. š. tarkuotos laimo žievelės ir ¼ st. alyvuogių aliejaus. Dideliu greičiu išplakite iki vientisos tyrės.
Su karštais ką tik išvirtais ryžiais sumaišykite likusius 150 g mažų špinatų lapelių ir pagamintą pesto padažą. Apibarstykite susmulkintais migdolais ir patiekite su krevetėmis.
Skanaus!