Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristinos greitas ir spalvotas vištienos kepsnys

Vištiena – puikus pasirinkimas šventiniam stalui, sako Kristina, atsiuntusi gardaus ir spalvingo kepsnio receptą. Dėkojame jai ir bandom!
Kristinos vištienos kepsnys
Kristinos vištienos kepsnys / 15min skaitytojo nuotr.

Spalvingam Velykų stalui tinkančiam kepsniui reikės:

  • ~300 g vištienos krūtinėlės,
  • 1 pomidoro,
  • konservuotų kukurūzų,
  • konservuotų ananasų,
  • žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų),
  • pipirų mišinio,
  • tarkuoto sūrio (pvz. Džiugo),
  • žiupsnelio druskos,
  • kiaušinio,
  • džiuvėsėlių.

Gaminimas:

Imame vištienos krūtinėlę, įpjauname ją ir atveriame kaip knygą. Lengvai pamušame iš abiejų pusių, pabarstome pipirų mišiniu ir užpylę mandarinų (tinka ir ananasų) marinatu palaikome maždaug 2 val.

Išplakame kiaušinį su trupučiu druskos, merkiame krūtinėlę ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Skardą išklojame kepimo popieriumi, pašlakstome trupučiu aliejaus, dedame krūtinėlę ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepame apie 20 min. Išimame krūtinėlę, apibarstome ją plonu tarkuoto sūrio sluoksniu, uždedame plonai pjaustyto pomidoro, žalumynų, konservuotų kukurūzų ir kepame dar apie 10 min. Patiekiame su daržovėmis pagal savo pomėgius ir skonį.

Skanaus! Kristina

Kviečiame ir jus dalyvauti konkurse bei laimėti puikius lėto virimo „Piemenėlio Excellence“ gaminius!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs