„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 06 17

Kruasanų meistras ispanas patirtim dalijos Lietuvoje. Atskleidė kadaise dirbęs ir santechniku

Ispanas Ignacio Ramiro Martinas atidžiai žvelgia į lėkštutėje ant staliuko padėtą kruasaną ir pritariamai linkteli galva – forma graži, matyti dailūs tešlos sluoksneliai. Tada ne mažiau atidžiai stebi, kaip kepinį ragauju ir ką apie jį pasakysiu. Kai išgirsta „skanu“, šypteli. Akivaizdu, jog to ir tikėjos. Savaitei atvykęs į Lietuvą, kur padeda vietiniams kepėjams tobulinti kruasanų kepimo įgūdžius, jis akivaizdžiai tikisi, jog mokymų rezultatą jau galima justi.
Ignacio Ramiro Martinas
Ignacio Ramiro Martinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Su Ignacio susitikome Vilniaus kepykloje „Boulangerie“, esančioje Stoties mikrorajone, margoje Gėlių gatvėje. Šią vietą drąsiai galima vadinti legendine – kepykla atšventė jau 25-ą jubiliejų ir per visą šį laiką išsilaikė vienos šeimos rankose.

Dabar verslui vadovauja Emilis Sinkevičius, jo tėvai ir įkūrė pirmąsias prancūziškas kepyklas Lietuvoje. Tuomet tai buvo visiška naujiena, o Emilis, kuriam starto metu buvo 14-a, čia triūsė nuo pat paauglystės. Antroji kepykla šiuo metu veikia Druskininkuose, ji vos jaunesnė, nei esanti Vilniuje – kitąmet švęs 25-metį.

Susipažino per instagramą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“