Kūčiukai iš migdolų ir kokosų miltų: subalansuota netoleruojantiems glitimo, bet skanu visiems

„Didžioji dalis mūsų šeimos netoleruoja glitimo, tad negali valgyti daugelio šventinių kepinių. Tarp jų – ir įprastų kūčiukų, be kurių neįsivaizduojame savo Kūčių vakarienės stalo. Būtent todėl prieš keletą metų vienos tinklaraštininkės paskyroje atrastas kūčiukų iš migdolų miltų receptas tapo tikru išsigelbėjimu. Tiesa, jį kiek pakoregavau pagal savo šeimos poreikius ir alergijas“, – sako Rasa.
Kūčiukai
Kūčiukai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jos nuomone, tokie kūčiukai patiks ne tik tiems, ką vargina glitimo netoleravimas ir alergija maistui, bet ir ieškantiems kitokio skonio kūčiukų.

INGREDIENTAI

  • 150 g migdolų miltų;
  • 150 g kokosų miltų;
  • 1 arb. š klevų ar agavų sirupo (jei galite vartoti – medaus);
  • 2 valg. š. kokosų aliejaus (jei galite vartoti – sviesto);
  • 2 valg. š. aguonų (kas mėgsta, jas gali maišyti su kanapėmis);
  • 2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 6 valg. š. vandens.

GAMINAME

Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti geras 10 min. Visus kitus ingredientus sumaišome dubenyje. Iš gautos masės suformuojame rutulį. Jį įsukame į maistinę plėvelę ir dedame bent pusei valandos į šaldiklį.

Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 160-180 laipsnių. Išimame iš šaldiklio tešlą ir suformuojame norimo storio volelius – juos supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Nuo to, kokio dydžio bus gabalėliai, priklausys ir jūsų kūčiukų dydis. Gabaliukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į orkaitę.

Kepti reikia trumpai, ne daugiau nei 15 min (dažniausiai užtenka ir 10 min), kol kūčiukai apskrus.

„Tokie kūčiukai bus trapesni nei įprasti iš kvietinių miltų. Jie netiks berti į aguonų pieną. Tačiau patirtis rodo, kad iškepus prieš Kūčias jų nebelieka dar iki šventinės vakarienės – skanu kramsnoti ir šiltus, ir atvėsusius“, – sakė Rasa.

Asmeninė nuotr./Trapučiai ir skanūs kūčiukai iš migdolų ir kokosų miltų greit išgraibstomi
Asmeninė nuotr./Trapučiai ir skanūs kūčiukai iš migdolų ir kokosų miltų greit išgraibstomi

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis