Su portalu 15min šiuo unikaliu ir kiekvieną nustebinsiančiu grybų Velingtono receptu pasidalijo grybų augintojos iš „Mushi Mushi“.
Ingredientai
- 400 g šviežių grybų
- 2 mažesni raudonieji svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- 2 a. š. balzamiko acto
- 75 g šviežių špinatų
- 50 g migdolų riešutų
- Įvairių žolelių prieskoniai (pavyzdžiui, čiobreliai ir raudonėlis)
- 250 g sluoksniuotos tešlos
- 4 a. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. pasirinkto augalinio pieno
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti?
-
Pirmiausiai pasiruoškite visus ingridientus - gan smulkiai supjaustykite grybus, svogūnus ir česnakus. Šiek tiek susmulkinkite špinatus ir migdolus.
-
Įkaitinkite keptuvę and vidutinės ugnies ir įpilkite porą šaukštelių alyvuogių aliejaus. Pirmiausiai pakepinkite svogūnus, kol jie šiek tiek suminkštės ir tik tuomet įberkite ir trumpai pakepinkite česnakus. Suberkite visus grybus ir supilkite balzamiko actą. Kepinkite grybus apie 10 min., kol išgaruos didžioji dalis vandens.
-
Tuomet padarykite šiek tiek vietos keptuvėje ir ant šaukštelio aliejaus pakepinkite migdolus ir žoleles apie 1-2 min. Suberkite pipirus ir druską pagal skonį. Tuomet suberkite špinatus ir kai jie sukris, sumaišykite viską kartu, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti.
-
Kol masė vėsta, pasiruoškite sluoksniuotą tešlą. Ją šiek tiek iškočiokite ir perkelkite į kepimo skardą. Į vidurį suberkite grybų masę ir suformuokite gražų stačiakampį. Sukelkite tešlos šonus į viršų ir sulipinkite juos kartu. Jei reikia, nupjaukite perteklinius tešlos galus - juos galite panaudoti kitiems kepiniams.
-
Gražiai užlankstykite tešlos viršų ir šonus. Peilio pagalba prapjaukite linijas tešloje. Kad Velingtonas gražiai paruduotų, aptepkite jį pieno ir aliejaus mišiniu (1:1 santykiu). Kepkite Velingtoną 190 laipsnių temperatūroje 40 min. Prieš ragaujant, leiskite kepiniui šiek tiek atvėsti.