Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame granitą

Nemėgstate pieninių ledų? O gal esate alergiška laktozei? Siūlome išeitį! Kaitrią vasaros dieną galite pasimėgauti granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. Šis skanėstas itin populiarus saulės saloje Sicilijoje, kurioje nuolat karšta ir sirpsta patys skaniausi vaisiai.
Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus.
Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus. / Fotolia nuotr.

Dažniausiai granita tiekiama skaidriuose stikliniuose dubenėliuose ar taurėse – taip galima pasidžiaugti ryškiomis šalto deserto spalvomis. Valgoma šaukšteliu. Jei granitą ragausite Sicilijoje, ji bus patiekta su riekele džiovintos šviesios duonos arba brioša – tipiška vietos bandele. Toks derinys paprastai patiekiamas gaiviems pusryčiams.

Išbandykite arbūzinę ir melionų granitą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas