Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame „Panna cotta“

Tai nuostabiai gaivus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Puiki riebių pyragėlių alternatyva.
"Panna cotta" su šokoladu
"Panna cotta" desertas su šokoladu / Fotolia nuotr.

Panna cotta, išvertus iš italų kalbos, reiškia virta grietinėlė. Pavadinimas labai tiksliai apibūdina šio klasikinio itališko deserto gaminimo būdą. Deserto receptas atsirado Šiaurės Italijoje, Pjemonte. Čia patiekalas dar vadinamas dolce a cucchiaio – desertinis šaukštas.

Iš pradžių desertas buvo tirštinamas su grietinėle verdant žuvų kaulus. Dabar jis gaminamas su želatina. Rezultatas – burnoje tirpstantis švelnus kaip pūkelis, glotnus kaip šilkas desertas. Puikus patvirtinimas, kad genialumas slypi paprastume. Receptas susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Tačiau jeigu norite ignoruoti tradicinį receptą, galite įberti vanilės ir valgyti su braškėmis ar avietėmis – tai bene įprasčiausi priedai. Kaip žinia, kanonų laužymas net ir virtuvėje leidžia judėti į priekį. Todėl šiandien atsiranda pačių įvairiausių panna cotta variantų: vaisinė, šokoladinė, jogurto, kokosų, karamelinė, kavos ir t. t. „Momofuku“ restoranų tinkle jums pasiūlys panna cotta su pienu, pagamintu iš grūdų.

IŠBANDYKITE

Fotolia nuotr./Panna cotta su avietėmis
Fotolia nuotr./Panna cotta su avietėmis

Panna cotta su avietėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai