Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais
4 asmenims. Pagaminsite per 2 val.
Produktai
Tešlai
200 ml šilto vandens, 1,5 arbat. š. sausų mielių, po 1 arbat. š. druskos ir cukraus, 2-3 st. miltų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui
8 vnt. džiovinti pomidorai, 100 g fermentinio sūrio, 2 valg. š. Provanso žolelių (čiobreliai, raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai): 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelės
P. S. Įdarui itin tinka ir raudonasis, ir žaliasis pestas; juodosios ir žaliosios alyvuogės, susmulkintos su kaparėliais, česnaku ir parmezanu; šviežios petražolės, bazilikai ir mėtų lapeliai; trinta varškė su jogurtu ir cinamonu ir pan.
Kaip gaminti
1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje.
2. Paruoškite tešlai įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus (jeigu naudojate sausus, tuomet palaikykite juos karštame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų), sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkinkite česnaką ir viską sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
3. Iškilusią tešlą iškočiokite. Ant norimos formos papločio užtepkite paruošto įdaro ir supjaustykite (geriausia tai daryti ovaliu peiliu-ratuku) juostelėmis.
Autorės nuotr./Gaminant bandeles |
4. Vieną juostelę susukite į ritinėlį ir jį pastatykite. Paimkite kitą juostelę ir apsukite aplink jau suformuotą tešlos ritinuką.
Autorės nuotr./Gaminant bandeles |
5. Bandeles galite daryti tiek iš dviejų, tiek iš daugiau tešlos juostelių.
6. Paruoštus kepti skanėstus dėkite į alyvuogių aliejumi išteptą skardą ir apie 30–40 min. kepkite 180–200 °C orkaitėje.
Autorės nuotr./Gaminant bandeles |
7. Skanaukite su raudonuoju arba žaliuoju pesto padažu, gražgarstėmis, alyvuogėmis.
Kulinaro patarimas. Jeigu neturite daug laiko, bandelėms galite naudoti jau paruoštą šaldytą tešlą – tinka tiek sluoksniuota bemielė, tiek mielinė.
Skanaus!
Taip pat skaitykite:
Kulinarijos pamokėlė: kepame nesaldžios tešlos papločius
Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą
Kulinarijos pamokėlė: ruošiame plikytą tešlą