Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kulinarinė pamokėlė: labai gardūs plikyti pyragaičiai su „Rududu“

„Šie plikyti pyragaičiai su „Rududu“ kremu vaikystėje buvo patys tobuliausi pyragėliai“, – sako recepto autorė Ieva.
Eklerai su „Rududu“
Eklerai su „Rududu“ / ievosreceptai.lt nuotr.

Plikyti pyragačiai su „Rududu“

Sudedamosios dalys:

• 250 ml vanduo,

• 100 g sviesto,

• 1 arbat. š. druskos,

• 5 kiaušiniai,

• 100 g miltų,

• 1 „Rududu“ indelis.

Kaip gaminti:

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, berkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldamos nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji bus užsiplikiusi.

ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla
ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla

2. Atvėsinkite tešlą ir įmuškite kiaušinius, bet ne plakite, o maišykite.

ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla
ievosreceptai.lt nuotr./Plikyta tešla

3. Kepimo indą pašlakstykite nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuokite norimo dydžio pyragėlius.

ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai
ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai

4. Kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius pyragėlius įpjaukite šalia dugno ir mažu šaukšteliu įdėkite „Rududu“. 

ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai
ievosreceptai.lt nuotr./Eklerai

Paprasta, bet labai skanu ir kvepia vaikyste...

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos