(8 asmenims)
Pagaminsite per 1,5 val.
Sudedamosios dalys:
• 1 svogūnas,
• 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
• 1 arbat. š. druskos,
• 0,5 arbat. š. juodųjų pipirų,
• 200 g špinatų (gali būti šaldyti),
• 1 kg kalakutienos faršo,
• 50 g džiūvėsėlių,
• 60 ml vištienos sultinio,
• 1 kiaušinis,
• 2 valg. š. Vusterio padažo,
• 200 g fetos (gali būti kitas mėgstamas sūris).
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.
2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.
4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.
Kulinaro patarimas: lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.