Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kulinarinė pamokėlė: ruošiame lęšių paštetą

Siūlome išmėginti nesudėtingą receptą. Pašteto skonis išties netikėtas.
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis / Shutterstock nuotr.

Lęšiai – puikus produktas, ypač turtingas baltymų. Senovėje lęšius vadindavo neturtingųjų mėsa, dabar juos mėgsta sveikata besirūpinantys žmonės. Lęšius panaudoti galima labai universaliai.

Trumpai apie lęšius

♦ Raudonieji skaldyti lęšiai lengvai suverda, todėl labiausiai tinka tyrsriubėms, košėms, paštetams, apkepams, užtepėlėms gaminti.

♦ Rudieji (žalieji) lęšiai – stambiausi lęšiai, pusiau suverda. Tinka sriuboms, košėms, plovams.

♦ Juodieji lęšiai  – smulkiausi lęšiai, primena juoduosius ikrus, todėl vadinami Beluga. Nesuverda, nekeičia spalvos, bet smarkiai dažo, todėl į tai reikia atkreipti dėmesį verdant juos su kitais produktais. Ypač tinka salotoms, užkandžiams, pagrindiniams patiekalams.

♦ Prancūziški smulkūs žalieji lęšiai de Puy nesuverda, šiek tiek keičia spalvą ir dažo kitus produktus, todėl norint virti iš jų sriubą, geriau juos išvirti atskirai, perskalauti virintu vandeniu ir tik tada dėti į sriubą. Puikiai tinka salotoms, pagrindiniams patiekalams.

Lęšių virimo laikas
Lęšių rūšis Virimo laikas (min.)
Raudonieji skaldyti lęšiai 12–15
Rudieji (žalieji Laird, Saabar Masoor, Anfija, Petrovskaja) lęšiai 25
Juodieji Beluga lęšiai 25-30
Prancūziški smulkūs žalieji lęšiai de Puy 20-25

IŠMĖGINKITE

Shutterstock nuotr./Lęaių paatetas su graikiniais rieautais ir keptomis paprikomis
Shutterstock nuotr./Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos