„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kur dėti tas vyšnias? Į sezoninius saldainiukus su šerkšnu!

Įsisiūbavus lietuviškų vyšnių sezonui ir pripildžius jomis atsargų žiemai kraiteles, klausimas, ką daryti su likusiomis uogomis, vis dar spengia ausyse?
Vyšnios
Vasaros terasos atidarymas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vyšnios Saldainiai

Tuomet verta išmėginti vyšnių uogų tyrės saldainius. Aukštaitijos krašte juos vadina vyšniomis su šerkšnu.

Skinant vyšnias pasitelkite visokeriopą įmanomą pagalbą tiek vaikų, tiek kaimynų ar bičiulių (saldainius gardžiausia valgyti ne vienam), uogas nuplaukite, išimkite kauliukus, o tuomet instrukcija žemiau.

Asmeninio arch.nuotr./Vyšnių sezonas
Asmeninio arch.nuotr./Vyšnių sezonas

Vyšnių saldainiams reikės: vyšnių uogų, cukraus, cukraus pudros.

Gamybos procesas: vyšnias, jau išgelbėtas nuo kauliukų, užpilame cukrumi ir palaikome per naktį. Procesas ir laikas svarbus, tokiu būdu išsiskirs sultys, o pačios uogos įgaus saldumo.

Nupiltą vyšnių sunką drąsiai naudokite gėrimams, kompotams ruošti, o uogas trintuvu sutrinkite.

Gauta tyrė džiovinama elektrinėje uogų ir vaisių džiovyklėje, iš bėdos galima mėginti ir orkaitėje (prireiks vėjelio funkcijos).

Prieš supilant tyrę, verta patiesti sviestinį popierių, o ją paskirstyti maždaug 1 centimetro storio sluoksniu. Vyšnioms išdžiūti gali prireikti maždaug paros.

Gautą lakštą reikėtų supjaustyti norimo pločio juostelėmis, o šias susukti. Taip gims vyšnių saldainiai. Juos pagardinti galima cukraus pudra. Štai jums ir šerkšnas! Gardu visus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“