Obuoliai
Obuolius geriausia supjaustyti ketvirčiais ar aštuntadaliais, išimti sėklalizdžius, apvolioti tirpintame svieste ir, padėjus ant tankių grotelių, apkepti iki ausinės spalvos. Skanūs ir vieni, ir kaip garnyras, tarkime, prie ant grilio keptos paukštienos.
Kriaušės
Kietesnės už obuolius kriaušės – nuostabus vaisius kepti ant grilio, dar šiltos patiektos, pavyzdžiui, su ledais ar lengvu maskarponės sūrio-plaktos grietinėlės kremu, jos gali tapti karališku desertu. Jas geriausia kepti panašiai kaip obuolius: supjaustyti ketvirčiais, išimti sėklalizdžius, apvolioti tirpintame svieste ir kepti arba tiesiai ant grotelių, arba suvyniojus į aliuminio foliją.
Bananai
Dar vienas idealus vaisius kepti ant grilio, tampantis netikėtu desertu. Gerai prinokusius, tačiau nepernokusius bananus su visa žieve dėkite ant grilio grotelių ir pavartydami kepkite tol, kol žievė pajuos. Dėkite bananus į lėkštę, prapjaukite žievę, šalia įkrėskite šaukštą ledų ar kremo ir skanaukite. Puikų receptą rasite ČIA
Mangai
Šie vaisiai turi daug natūralaus cukraus, kuris, kepant ant grilio, maloniai karamelizuojasi, o vaisius įgauna švelnaus dūmo aromato. Kepkite stambius nuluptus mango gabalėlius aliuminio folijoje, kol jie suminkštės ir karamelizuosis.
Ananasai
Gerai prinokę ananasai taip pat turi daug natūralaus cukraus, be to, šio vaisiaus riekelės tvirtos, tad ir jį galite drąsiai kepti ant grilio. Nulupkite ananasą, supjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis ir mažu peiliuku atsargiai išpjaukite viduriuką (šerdį), kepkite padėję ant grotelių, kol vaisiaus riekės kiek apskrus ir karamelizuosis.
Figos
Lietuvoje šviežios figos ypatingu saldumu, deja, retai pasižymi, tačiau gera žinia ta, kad jos kiek pasaldėja jas iškepus. Įpjaukite figas kelis kartus atverdami jų vidų (tačiau ne iki pat galo) ir kepkite tiesiai ant kepsninės grotelių arba susukus į foliją tiesiai ant anglių. Keptas figas galima valgyti kaip desertą arba pikantišką priedą prie mėsos kepsnių, skaninti jomis salotas.
Persikai
Vasaros viduryje persikai taip atpinga, kad verta valgyti juos ne tik šviežius, bet ir paruošti desertų. Vienas tokių – kepti persikai. Paprasčiausiai perpjaukite juos perpus, išimkite kaulą, galite kiek patepti tirpintu sviestu ir kepkite ant grotelių perpjautąja puse į apačią. Kai vaisius apskrus, dėkite į lėkštę ir patiekite, pavyzdžiu, su vaniliniais ledais ir lašeliu uogų sirupo.