Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais – tiks kaip garnyras ir kaip užkandis

Įsibėgėjant obuolių sezonui verta jų valgyti pačiais įvairiausiais pavidalais – ir šviežių, ir keptų, ir troškintų. Originaliame kuskuso recepte, kurį siūlome, obuoliai taip pat figūruoja ir suteikia deriniui malonios rūgštelės, gaivumo. Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!
Kuskusas su keptais obuoliais
Kuskusas su keptais obuoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 180 g kuskuso;
  • 300 ml verdančio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. apelsinų sulčių,
  • 40 g sviesto;
  • 150 g džiovintų per pusę perpjautų figų;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 2 nulupti ir žiedais supjaustyti obuoliai (rinkitės tokios rūšies, kurie kepant išlieka standūs).

padažui:

  • 4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 2 česnako skiltelės, nuluptos ir sutrintos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kuskusą suberkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti, kol išbrinks (priklausomai nuo kruopų dydžio, tai užtruks 7–15 min.). Kai kruopos išbrinks, išpurenkite jas šakute, pasūdykite.

2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, medų, supilkite apelsinų sultis, sudėkite obuolius ir figas, kepkite labai švelniai pavartydami, kol obuoliai kiek suminkštės ir pageltonuos.

3. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.

4. Padažu pašlakstykite lėkštėje sudėtą kuskusą ir vaisius, atsargiai pamaišykite.

Tinka kaip garnyras prie paukštienos ar lengvas užkandis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais