Ingredientai:
- 180 g kuskuso;
- 300 ml verdančio vandens;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. apelsinų sulčių,
- 40 g sviesto;
- 150 g džiovintų per pusę perpjautų figų;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- 2 nulupti ir žiedais supjaustyti obuoliai (rinkitės tokios rūšies, kurie kepant išlieka standūs).
padažui:
- 4 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 2 česnako skiltelės, nuluptos ir sutrintos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Kuskusą suberkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti, kol išbrinks (priklausomai nuo kruopų dydžio, tai užtruks 7–15 min.). Kai kruopos išbrinks, išpurenkite jas šakute, pasūdykite.
2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, medų, supilkite apelsinų sultis, sudėkite obuolius ir figas, kepkite labai švelniai pavartydami, kol obuoliai kiek suminkštės ir pageltonuos.
3. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.
4. Padažu pašlakstykite lėkštėje sudėtą kuskusą ir vaisius, atsargiai pamaišykite.
Tinka kaip garnyras prie paukštienos ar lengvas užkandis.