Jums reikės:
1/3 puodelio kuskuso kruopų,
200 g vištienos filė,
pusės ilgavaisio agurko,
pluošto romaninių salotų,
saujos saulėje džiovintų pomidorų,
Padažui:
šaukštelio medaus,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukštelio garstyčių,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti:
1. Išvirkite trečdalį puodelio kuskuso kruopų ir jas atvėsinkite.
2. Pagardinkite vištienos filė mėgstamais prieskoniais ir iškepkite keptuvėje. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
3. Nuplaukite ir suplėšykite keletą salotos lapų, plonais griežinėliais supjaustykite agurką. Viską sudėkite į dubenį ir ant viršaus uždėkite saulėje džiovintų pomidorų.
4. Paruoškite padažą. Į atskirą nedidelį dubenėlį įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštelį medaus bei šaukštelį citrinos sulčių. Krėskite šaukštelį garstyčių. Išmaišykite padažą iki vientisos masės.
5. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite padažą iki vientisos masės ir paskaninkite salotas.