Ingredientai:
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- 2 morkos;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- keli griežinėliai karštai rūkytos šoninės;
- 1 l daržovių sultinio;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kumino (nemalto);
- 1 arbat. šaukšt. rūkytos raudonosios paprikos miltelių;
- sauja lapinio kopūsto (kale) lapų arba špinatų.
Gaminimas:
1. Nusunkite avinžirnius ir perplaukite šaltu vandeniu. Nulupkite morką ir svogūną, supjaustykite kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustykite šoninę. Pašalinkite špinatų ar lapinių kopūstų kietesnius kotelius, gyslas, jei naudojate kopūstus, suplėšykite gabaliukais.
2. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, tada dėkite morkas, svogūnus, šoninę, kiek patraiškytas (grūstuvėje ar kočėlu) kumino sėklas, paprikos miltelius. Maišydami kepinkite, kol pakvips šonine ir prieskoniais, o svogūnai kiek pagels, į kepinimo pabaigą suberkite ir sutraiškytus ar itin smulkiai sukapotus česnakus. Užpilkite sultiniu (ar vandeniu), pasūdykite ir virkite apie 10 min., kol morkos taps minkštos, bet dar standžios.
3. Suberkite į puodą avinžirnius, pavirkite dar 5 min. Maždaug trečdalį sriubos perpilkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite, o tada grąžinkite į puodą. Tada suberkite žalumynus ir dar pavirkite, kol jie suglebs. Leiskite nukaistai sriubai dar kelias minutes ramiai pabūti, o tada tiekite su šviesia duona.