Kvapnus ir fantastiškas rizotas su voveraitėmis

Itališka virtuvė, garsėjanti tuo, kad joje daug dėmesio skiriama aukštos kokybės ingredientams ir nesudėtingam paruošimui, siūlo daugybę būdų, kaip mėgautis voveraitėmis. Apkeptos aliejuje, jos puikiai tinka užkandžiams ant krostinių ar brusketų. Subtilaus skonio grybai keliauja ir į rizotus, spagečių patiekalus, virsta įdaru ravioliams. Voveraites taip pat mėgstama derinti su raudona mėsa, dešrelėmis, dėti į pikantiškus apkepus, lazaniją ar rytinį omletą.
Rizotas su voveraitėmis
Rizotas su voveraitėmis / Shutterstock nuotr.

„Elegantiškos išvaizdos ir kerinčio aromato voveraitės jau seniai užima ypatingą vietą ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių kulinarijos tradicijose. Kad ir kokie skanūs būtų mūsų lietuviški tradiciniai patiekalai, ateina laikas, kai net ir mėgstamiausius receptus norisi paįvairinti. Įkvėpimo verta pasisemti Italijoje, kur voveraitės laikomos delikatesu, galinčiu praturtinti įvairiausius patiekalus – nuo užkandžių iki pastos. Italijoje voveraitės taip pat plačiai naudojamos kulinarijoje, kad jos dėl aibės variacijų vadinamos net „grybų petražolėmis“ – „il prezzemolo dei funghi“, – pranešime žiniasklaidai sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir siūlo itališką receptą su voveraitėmis.

Gaminimo laikas: 30 min.

4 porcijoms reikės:

  • 500 g voveraičių,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • 1-2 česnako skiltelių,
  • 300 g ryžių rizotui,
  • 1 l daržovių sultinio,
  • 100 ml balto sauso vyno,
  • 80 g tarkuoto parmezano,
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų,
  • šviežių petražolių,
  • graikinių riešutų branduolių (pakeptų sausoje keptuvėje ir pasmulkintų).

Gaminame:

Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite šaukštą aliejaus. Maždaug 3 min. pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką.

Suberkite ryžius ir maišydami kepinkite, kol jie taps permatomi.

Supilkite vyną ir leiskite jam beveik visiškai išgaruoti. Po truputį pilkite sultinį, dažnai maišydami, kad ryžiai visada būtų apsemti skysčio. Toliau virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kol rizotas taps kreminis ir al dente.

Kitoje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite 1-2 šaukštus aliejaus. Didesnes voveraites pasmulkinkite ir pakepkite maždaug 5 min.

Pusę jų sudėkite į rizotą, įmaišykite sūrį, tada pagardinkite prieskoniais. Papuoškite likusiais grybais, petražolėmis ir graikiniais riešutais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis