Reikės:
- 4 vnt. didelių morkų;
- 2 puodelių kapotų riešutų;
- 300 g rudojo cukraus;
- 240 ml aliejaus (tinka kokosų);
- 4 vnt. kiaušinių,
- ¾ puodelio obuolių džemo;
- 1 arbat.š. vanilės ekstrakto;
- 2 ir ½ puodelių miltų;
- 2 arbat.š. kepimo miltelių;
- ½ arbat.š. druskos;
- 1 arbat.š. cinamono;
- ¼ arbat.š. imbiero miltelių.
Kremui:
- 450 g kreminio sūrio;
- 200 g 35 proc. grietinėlės;
- 1 puodelis cukraus;
- Grietinėlės standiklio;
- 1 arbat.š. vanilės.
Gaminimas:
-
Morkas smulkiai sutarkuokite.
-
Riešutus pakepinkite orkaitėje ir sumalkite.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, prieskoniais.
-
Viską sumaišykite, sudėkite obuolių džemą, vanilę, supilkite į atsegamą torto kepimo formą.
-
Kepkite 170 laipsnių apie 50 min.
-
Kremui išplakite sūrį, grietinėlę, cukrų, vanilę, jei nepakankamai tvirtas – įmaišykite standiklio.
-
Atvėsusį tortą perpjaukite į kelias dalis, pertepkite kremu. Susluoksniuokite, likusį kremą patepkite ant viršaus ir šonų.
Skanaus!