Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kvapnus morkų tortas su puriu kremu

Tikriausiai kiekviena šeimininkė turi mėgstamą morkų pyrago receptą – išbandykite dar vieną, tikrai nenuvils nei jūsų šeimos, nei svečių. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarai dalinasi savo receptu!
Morkų tortas
Morkų tortas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 vnt. didelių morkų;
  • 2 puodelių kapotų riešutų;
  • 300 g rudojo cukraus;
  • 240 ml aliejaus (tinka kokosų);
  • 4 vnt. kiaušinių,
  • ¾ puodelio obuolių džemo;
  • 1 arbat.š. vanilės ekstrakto;
  • 2 ir ½ puodelių miltų;
  • 2 arbat.š. kepimo miltelių;
  • ½ arbat.š. druskos;
  • 1 arbat.š. cinamono;
  • ¼ arbat.š. imbiero miltelių.

Kremui:

  • 450 g kreminio sūrio;
  • 200 g 35 proc. grietinėlės;
  • 1 puodelis cukraus;
  • Grietinėlės standiklio;
  • 1 arbat.š. vanilės.

Gaminimas:

  1. Morkas smulkiai sutarkuokite.

  2. Riešutus pakepinkite orkaitėje ir sumalkite.

  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi.

  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, prieskoniais.

  5. Viską sumaišykite, sudėkite obuolių džemą, vanilę, supilkite į atsegamą torto kepimo formą.

  6. Kepkite 170 laipsnių apie 50 min.

  7. Kremui išplakite sūrį, grietinėlę, cukrų, vanilę, jei nepakankamai tvirtas – įmaišykite standiklio.

  8. Atvėsusį tortą perpjaukite į kelias dalis, pertepkite kremu. Susluoksniuokite, likusį kremą patepkite ant viršaus ir šonų.

    Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos