Kvapnus rudens atributas – slyvų pyragas

Rugsėjis – ne tik obuolių, bet ir slyvų sezonas. O slyvų pyragai yra vieni gardžiausių! Jų variantų yra daugybė. Štai vienas iš jų!
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas / Shutterstock nuotr.

„Maxima“ kulinarijos meistrai pranešime žiniasklaidai dalinasi nesudėtingu receptu. Jame pyrago pagrindui galima naudoti pirktinę gatavą šaldytą tešlą. Tad raitojamės rankoves ir kepame!

Gardžiam slyvų pyragui paruošti reikės:

  • 700 g riekelėmis supjaustytų mėlynųjų slyvų;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • pusės puodelio cukraus;
  • ketvirčio puodelio miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • ketvirčio a. š. malto cinamono;
  • šaldytos tešlos (pyrago pagrindui).

Pyrago viršui reikės:

  • pusės puodelio cukraus;
  • pusės puodelio miltų;
  • ketvirčio a. š. malto cinamono;
  • 3 v. š. atšaldyto sviesto.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Paruoškite įdarą: slyvas sudėkite į didelį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. Suberkite cukrų, miltus, druską bei cinamoną ir viską atsargiai išmaišykite. Iš šaldytos tešlos skardoje suformuokite pyrago pagrindą ir į jį supilkite pasigamintą slyvų įdarą.

Tuomet paruoškite pyrago viršų: atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, cinamoną. Pamažu įtrinkite sviestą, kol viskas pavirs trupiniais. Gautus trupinius užberkite ant slyvų įdaro.

Pyragą įdėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras pradės burbuliuoti – apie 50–60 minučių. Jei reikia, paskutines 20 minučių kraštus uždenkite folija, kad šie nepradėtų degti. Pyragui iškepus, palikite atvėsti ant grotelių. Mėgaukitės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų