Ingredientai:
- 500 g lašišos filė;
- 0,5 stiklinės grietinėlės;
- 1 stiklinės kokosų pieno;
- Pusės poro;
- 1 svogūno;
- 2 a. š. kario prieskonių;
- 1 pakuotės sluoksniuotos tešlos;
- Poros česnako skiltelių;
- Šlakelio aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Tešlos lakštus sudėkite ant miltais pabarstytos lentos ir palikite atšilti, kol ruošite įdarą.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, porus ir česnakus. Kepkite maišydami, kol jie taps minkšti ir paskleis gardų aromatą.
Į tą pačią keptuvę suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą lašišą, supilkite grietinėlę bei kokosų pieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10–15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol įdaras taps tirštas.
Iš pusės sluoksniuotos tešlos suformuokite pyrago pagrindą: įtieskite ją į sviestu pateptą kepimo formą ir lygiai paskirstykite, o kraštus užkelkite maždaug 1 cm aukščio borteliu.
Ant paruošto tešlos pagrindo tolygiai paskirstykite paruoštą įdarą.
Likusią tešlą panaudokite viršutiniam pyrago sluoksniui suformuoti. Iškočiokite ją šiek tiek didesnio dydžio nei kepimo forma, kad lengvai uždengtų įdarą.
Pyrago pagrindo kraštus patepkite kiaušinio plakiniu, tada uždėkite viršutinį tešlos sluoksnį ir šonus kruopščiai užspauskite šakute. Pyrago viršų taip pat aptepkite plakiniu, kad jis kepant įgautų gražią auksinę spalvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite pyragą apie 25 minutes, kol tešla taps traški ir auksinės spalvos.
Baigus kepti, išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Supjaustykite porcijomis ir patiekite su šviežiomis salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus!