„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

L.Čeprackas: „Juk negali Zimbabvėje piktintis, kad šaltibarščiai ne tokie kaip Lietuvoje“

Žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas moka susukti intrigą ir pelnyti dėmesio dozę. Vilniuje, Ogmios mieste duris atvėrė antrasis jo baras „Ramenas ir pagaliukai“, o penktadienį vienu metu čia išsirikiavo įspūdinga eilė, nes starto proga išdalinta 150 nemokamų porcijų Japonijoje itin mėgstamos sriubos. Tiesa, žymus šefas neabejoja, kad jo barui negresia būti tuščiam net ir netaikant jokių akcijų.
Liutauras Čeprackas ir japoniška sriuba ramen
Liutauras Čeprackas ir japoniška sriuba ramen / Baro archyvo nuotr.

„Jei per pirmuosius metus neužsidarėme, yra šansų išgyventi“, – pranešime spaudai cituojamas ironijos nestokojantis L.Čeprackas ir pasakoja jau įpratęs prie keistuolių, kurie lygina „Ramenas ir pagaliukai“ sriubas su tomis, kurias ragavo Tailande ar Kambodžoje.

„Jiems man visada norisi pasiūlyti, kad paimtų į rankas geografijos vadovėlį ir pasimokytų. Tailandą ir Japoniją skiria 4 tūkstančiai kilometrų. Tai – milžiniškas atstumas, taigi lyginti Japonijos ir Tailando maistą būtų tiesiog nekorektiška. Kaip ir nekorektiška būtų reikalauti tikro lietuviško skonio Zimbabvėje pagamintuose šaltibarščiuose“, – sako L.Čeprackas.

Rameno paslapčių Japonijoje mokęsis virtuvės šefas tikina, kad rameną Lietuvoje skanaujantys japonai jį giria ir sako, kad jis 80-90 procentų atitinka japoniško rameno skonį. „Visiškai tokio pat Lietuvoje niekaip neišvirsi, – sako jis. – Nebent iš Japonijos atsigabentum vandenį, miltus ir kiaušinius, bet tuomet rameno sriuba būtų tokia brangi, kad nelabai kas ją Lietuvoje įpirktų“.

Baro archyvo nuotr. /Japoniška sriuba bare „Ramenas ir pagaliukai“
Baro archyvo nuotr. /Japoniška sriuba bare „Ramenas ir pagaliukai“

Antrąją rameno šliurpimo vietą Vilniuje atidaręs virtuvės šefas išduoda, kad dar vienu baru jo užmojai nesibaigia. „Savo rankovėje turiu dar daug tūzų, reikia tik tinkamo laiko jiems ištraukti“, – pripažįsta ir labiausiai džiaugiasi tuo, kad per tuos metus, kol gyvuoja „Ramenas ir pagaliukas“, japonišką sriubą pamėgo vaikai. „Neabejoju, tėvai džiaugiasi, kai vaikai neprašo picos, mėsainių ar keptų bulvyčių su kečiupu“, – sako L.Čeprackas.

Baro archyvo nuotr. /Antrasis L.Čepracko baras „Ramenas ir pagaliukai“
Baro archyvo nuotr. /Antrasis L.Čepracko baras „Ramenas ir pagaliukai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs