„Tikimės, kad jau lapkritį savo svečius pasitiksime naujoje vietoje, tačiau, žinia, žmogus planuoja, statybininkai juokiasi, taigi, tikslios datos, kada bus atvertos naujojo restorano durys, pasakyti dar negalime“, – pasikeitimų laukia pranešime žiniasklaidai cituojamas žinomas Lietuvos virtuvės šefas.
L.Čeprackas teigia, kad „Gastronomika“ – itin vykęs jo eksperimentas: „Esame įsikūrę labai neįprastoje vietoje. Užsieniečiai nustemba atsidūrę industriniame rajone, tačiau dar labiau juos stebina durys, vedančios į modernią erdvę ir ypatingų skonių pasaulį. Šis kontrastas jiems palieka neišdildomų įspūdžių“.
Vis dėlto, „Gastronomiko“ vadovas įsitikinęs, kad lazda visada turi du galus – žmonėms įdomu, malonu lankytis tokioje eksperimentinėje vietoje, tačiau tuomet, kai jie nori pasipuošti ir iškilmingai pavakarieniauti Vilniaus senamiesčio širdyje, Naujamiesčio loftų jie nesirenka. „Turėjome vietą, kuri nebuvo pritaikyta, kad galėtume čia dirbti penkias dienas per savaitę ar turėtume galimybę savo svečius pasodinti terasoje su puikiu vaizdu. Terasą galėtume turėti, tačiau nežinau, kam patiktų valgyti stebint, kaip atvažiuoja ir išvažiuoja automobiliai“, – sako šefas.
Jis tvirtina, kad „Gastronomika“ savo marškinėlius išaugo. „Mūsų tikslas buvo rasti savo kelią, kurti įdomius patiekalus, eksperimentuoti su maistu. Paskutiniųjų metų rezultatai įrodė, kad einame teisingu ir sėkmingu keliu. Tapome vienu pirmųjų restoranų Lietuvoje, atsidūrusių Skandinavijos restoranų gido „White guide“ sąraše, užėmėme pirmąją vietą Geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuke. Ir vis dėlto, ateina laikas, kai privalai keistis, augti toliau, tobulėti. Pokyčiai visuomet reikalauja naujų, drąsių žingsnių“.
Iš vietos, kuri veikdavo dvi dienas per savaitę, tapsime tikru restoranu, į kurį žmonės ateis ieškoti kulinarinių patirčių.
L.Čepracko „Gastronomika“ ruošiasi persikelti į Vilniaus senamiestį, į pastatą, kurį rekonstruoja buvę „Iki“ parduotuvių tinklo savininkai, broliai Ortizai. „Neabejoju, kad mano restoranas taps fantastiško pastato, tikros Vilniaus puošmenos, dalimi. Iš vietos, kuri veikdavo dvi dienas per savaitę, tapsime tikru restoranu, į kurį žmonės ateis ieškoti kulinarinių patirčių. Po trijų darbo metų kapituliuojame: mūsų restoranas, pagaliau, turėsi iškabą. Tapsime greičiau randami“, – apie savo naują verslo kūdikį pasakoja restorano interjerą jau kuriantis ir meniu dėliojantis šefas.
Netrukus savo svečiams jis pasiūlys paskutinį šio sezono „Gastronomikos“ meniu – geriausių patiekalų degustaciją. Joje – pastarųjų ketverių metų patiekalai, kuriuos geriausiai įvertino restorano svečiai.