L.Rimgailės šventinis skanėstas: sūrio pyragas, paskanintas džemu ir riešutų sviestu

Verslininkei Liucinai Rimgailei antrasis karantinas nesukėlė tiek iššūkių, kiek pirmasis – užvertos „Liu Patty“ desertinės durys buvo tas scenarijus, kuriam ruošėsi iš anksto. Atsiradus daugiau laisvo laiko, desertų meistrė ir komunikacijos specialistė jį skyrė naujiems užsiėmimams. Su vyru, šokėju ir renginių vedėju Tadu Rimgaila, jiedu žiūri filmus, vaikšto gamtoje ir, žinoma, išmėgina naujus patiekalus.
Sūrio pyragas, paskanintas džemu ir riešutų sviestu
Sūrio pyragas, paskanintas džemu ir riešutų sviestu / Asmeninio albumo nuotr.

L.Rimgailė pasakoja, kad nors šeimoje nesilaiko visų sveikos mitybos principų, tačiau atidžiai vertina maisto produktų kokybę. „Tadas tikrai nesureikšmina sveikos mitybos, bet pusryčiams dažniausiai renkasi sveiką variantą – vaisių glotnučius. Aš rytais leidžiu sau daugiau angliavandenių, bet dieną renkuosi salotas su sočiais priedais. Kai gaminu abiem, dažnai renkuosi žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto beveik nevalgome, pusgaminių retkarčiais neišvengiame, todėl į viską žiūrime ramiai, be fanatizmo“, – pasakoja ji.

Asmeninio albumo nuotr. /Liucina ir Tadas Rimgailos
Asmeninio albumo nuotr. /Liucina ir Tadas Rimgailos

L.Rimgailė savo pirkinius planuoja iš anksto. Kartą per savaitę susidariusi savaitės valgiaraštį, produktus užsako iš vieno iš didžiųjų prekybos tinklų e. parduotuvės. Jos prekių krepšelyje atsiduria nemažai ekologiškų, natūralios sudėties produktų.

Iš šių produktų gimė naujas L.Rimgailės varškės bei sūrio pyrago receptas. Skanėstą ji gardino ekologiška uogiene ir riešutų sviestu. Jis puikiai tiks ir švenčių stalui.

Varškės ir sūrio pyragas

Sudėtis

pagrindui:

  • 180 g arbatinių sausainių;
  • 80 g migdolų miltų;
  • 80–100 g sviesto.

pagrindinei varškės ir sūrio masei:

  • 3 pakelių varškės;
  • 400 g kreminio sūrio;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 140–150 g cukraus;
  • 3 didelių kiaušinių.

Gaminimas

1. Pirmiausia gaminkite pagrindą. Jam skirtus sausainius susmulkinkite, išmaišykite su riešutų miltais ir ištirpintu sviestu. Kepimo formos dugną padenkite šia mase, prispauskite ir pastatykite į šaldytuvą.

2. Ruoškite varškės ir sūrio masę. Šiai masei skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Visus juos maišykite šluotele arba trumpai plakite plaktuvu.

3. Ant suformuoto pagrindo tepkite žemės riešutų sviesto sluoksnį (L.Rimgailė rinkosi produktų linijos „I love eco“) ir pasirinkto džemo.

4. Ant viršaus supilkite varškės ir sūrio masę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. iki 160 °C temperatūroje.

5. Atvėsintą pyragą per naktį laikykite šaldytuve.

Asmeninio albumo nuotr. /Sūrio pyragas, paskanintas džemu ir riešutų sviestu
Asmeninio albumo nuotr. /Sūrio pyragas, paskanintas džemu ir riešutų sviestu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito