Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labai skanūs morkiški keksiukai, kurie puikiai tiks ir pusryčiams

Keksiukai paprastai laikomi saldumynu, kuriuo verta mėgautis saikingai. Tačiau tokie, kurie gausūs daržovių, švelniai saldūs, papildyti avižiniais dribsniais, gali tapti ir puikiu pusryčių pasirinkimu. Šiuos kepinukus mielai kirs net ir tie maži bei dideli valgytojai, kurie nėra itin entuziastingi morkų gerbėjai.
Morkų keksiukai
Vitaminų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai (12 vidutinio dydžio keksiukų):

  • 270 g morkų (maždaug 3 vidutinės), sutarkuotų burokine tarka;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 50 g paprasto cukraus;
  • 50 ml bekvapio aliejaus, pvz., rapsų ar saulėgrąžų;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 140 g miltų;
  • 40 g avižinių dribsnių, tradicinių, neskaldytų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • po žiupsnį druskos, maltų gvazdikėlių ir imbierų miltelių;
  • saujelė razinų (nebūtinai);
  • saujelė apelsinų cukatų (jei gabaliukai didesni, galima pasmulkinti).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros (režimas – viršus / apačia, be ventiliatoriaus). Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais popierėliais arba plonai ištepkite sviestu.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, prieskonius. Taip pat, jei norite, berkite razinų ir cukatų.

3. Į elektrinio kombaino indą ar paprastą didesnį indą sudėkite tarkuotas morkas, muškite kiaušinį, berkite abiejų rūšių cukrų, supilkite aliejų. Įjungę kombainą (ar dideliu patogiu šaukštu) gerai išsukite, kol viskas gerai išsimaišys, cukrus bus beveik ištirpęs

4. Sausųjų ingredientų mišinį suberkite į šlapiuosius ingredientus ir kruopščiai, bet pernelyg intensyviai nemakaluodami, išmaišykite.

5. Kiekvienos duobutės apie 2/3 pripildykite mase, galite kiek palyginti viršų (jei norite, galite ant viršaus užberti po žiupsnį avižinių dribsnų, bet nebūtina). Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min. Keksiukai turi būti rusvi ir truputį pakilę.

6. Išėmę iš orkaitės, palaukite 5 min. Tuomet išimkite keksiukus iš duobučių ir atvėsinkite ant specialių grotelių arba lygaus paviršiaus. Skanūs ir tą pačią, ir kitą dieną.

Vida Press nuotr./Morkų keksiukai
Vida Press nuotr./Morkų keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs