Ingredientai (12 vidutinio dydžio keksiukų):
- 270 g morkų (maždaug 3 vidutinės), sutarkuotų burokine tarka;
- 60 g rudojo cukraus;
- 50 g paprasto cukraus;
- 50 ml bekvapio aliejaus, pvz., rapsų ar saulėgrąžų;
- 1 didelis kiaušinis;
- 140 g miltų;
- 40 g avižinių dribsnių, tradicinių, neskaldytų;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- po žiupsnį druskos, maltų gvazdikėlių ir imbierų miltelių;
- saujelė razinų (nebūtinai);
- saujelė apelsinų cukatų (jei gabaliukai didesni, galima pasmulkinti).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros (režimas – viršus / apačia, be ventiliatoriaus). Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais popierėliais arba plonai ištepkite sviestu.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, prieskonius. Taip pat, jei norite, berkite razinų ir cukatų.
3. Į elektrinio kombaino indą ar paprastą didesnį indą sudėkite tarkuotas morkas, muškite kiaušinį, berkite abiejų rūšių cukrų, supilkite aliejų. Įjungę kombainą (ar dideliu patogiu šaukštu) gerai išsukite, kol viskas gerai išsimaišys, cukrus bus beveik ištirpęs
4. Sausųjų ingredientų mišinį suberkite į šlapiuosius ingredientus ir kruopščiai, bet pernelyg intensyviai nemakaluodami, išmaišykite.
5. Kiekvienos duobutės apie 2/3 pripildykite mase, galite kiek palyginti viršų (jei norite, galite ant viršaus užberti po žiupsnį avižinių dribsnų, bet nebūtina). Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min. Keksiukai turi būti rusvi ir truputį pakilę.
6. Išėmę iš orkaitės, palaukite 5 min. Tuomet išimkite keksiukus iš duobučių ir atvėsinkite ant specialių grotelių arba lygaus paviršiaus. Skanūs ir tą pačią, ir kitą dieną.