Tarasovų šeimyna šįkart 15min žiūrovams nusprendė gaminti vegetariškus springrolus.
„O aš eilinį kartą Violetai trukdysiu“, – šypsosi V.Tarasovas.
Violeta pataria daržoves pjaustyti šiaudeliais, nes tuomet jas bus patogiau sudėti į tešlą. Kol V.Tarasovienė pjausto daržoves, Vilius gauna atsakingą užduotį ir turi nuskusti morkas.
„Kaip visada imuosi sunkiausio darbo“, – šypsosi V.Tarasovas, pridurdamas, kad skustuvas kitoks nei namie, todėl užtrunka ilgiau.
„Kai Vilius namie skuta bulves, aš labai nervinuosi. Jis 3-4 bulves skuta pusę valandos. Man nervai nelaiko“, – pripažįsta Violeta.
„Aš ramiai skutu, niekur neskubu, užtat gerai padarau“, – atsikerta Vilius.
Pora atkreipia dėmesį, kad banketuose patiekiami springrolai paprastai būna šaldyti arba pastovėję, todėl tešla tampa tarsi guminė. Tam, kad tešla išliktų traški, Violeta pataria iškeptus suktinukus ne nusausinti servetėle, o padėti ant grotelių, kad aliejus galėtų nuvarvėti.
„Man patinka žiūrėti kulinarines laidas, bet gaminti turbūt neduota, ir tiek“, – lupdamas česnaką ir žiūrėdamas, kaip gamina Violeta, svarsto Vilius.
„Žinokite, Vilius man ne meilės žinutes siuntinėja, o patiekalų receptus, kuriuos aš turėčiau neva pagaminti“, – sako Violeta.
„Tik pamatau kažką, ko Violeta dar nėra gaminusi, iš karto jai siunčiu ir klausiu, ar galėtų taip padaryti“, – pasakoja V.Tarasovas.
Kol Violeta ruošia suktinukus, papasakoja, kad pati gaminti išmoko iš žurnalų, su kuriais maisto produktų eidavo pirkti į parduotuvę, o dabar iš tų pačių receptų mokosi vyresnėlė dukra.
Pagaminus springrolus, Violeta leidžia pirmam jų paragauti Viliui, kuris jų šeimoje yra degustatorius.
„Girdite traškėjimą? To-bu-la!“ – įvertina Vilius.
Kaip pagaminti itin traškius springrolus, žiūrėkite įraše: