Prekybininkai teigia, jog žvelgiant į sultinių pardavimus, akivaizdu, jog tai sezoninis pirkinys – daugiausiai įvairių gamintojų sultinių įsigyjama sausį.
Pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė priduria, kad sultinio ypač lengva, greita ir itin ekonomiška pasigaminti patiems. Ji siūlo 3 sultinio receptus – vienas jų tradicinis, o pora kitų daug kam gali būti ir negirdėti.
Skanus ir aromatingas kietojo sūrio sultinys
Kietojo sūrio sultinys pasižymi tiek išskirtiniu skoniu bei aromatu, tiek skirtingų panaudojimo būdų gausa. Jame galima išvirti daržovių sriubą, pagardinti kitus patiekalus, pavyzdžiui, rizotą. Tačiau jis puikiai tinka valgyti ir vienas: šis sultinys nustebins visus, norinčius gurmaniškų bei neįprastų potyrių.
Ingredientai (1-1,2 litro sultinio):
- 250 g kietojo sūrio;
- 1,5 l vandens;
- 1 didesnis svogūnas;
- 3 česnako skiltelės;
- žiupsnelis juodųjų pipirų;
- ryšulėlis petražolių lapelių su stiebais;
- šiek tiek druskos.
Gaminimas:
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
2. Puode užvirkite vandenį ir sudėkite visus produktus. Virkite ant silpnos ugnies pamaišydami apie valandą. Baigiant virti, pasūdykite ir viską nukoškite per sietelį.
Lengvas, bet išraiškingas džiovintų baravykų sultinys
Šis sultinio receptas – tradicinis, autentiškas ir lietuviškas. Jį be galo paprasta paruošti, gardu valgyti, verta panaudoti kitų patiekalų gamybai. Tokį sultinį netgi galima supilstyti į indelius ir užšaldyti bei mėgautis vėliau. Džiovinti baravykai patiekalui suteikia ypatingą ir išraiškingą skonį.
Ingredientai:
- 1 l vandens;
- 1 kubelio sultinio;
- 100 g džiovintų baravykų;
- 1 sauja perlinių kruopų.
Gaminimas:
1. Džiovintus grybus išvirkite vandenyje, pastarąjį nupilkite, o į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir kruopas.
2. Virkite apie pusvalandį, valgykite karštą arba šaltą.
Klasikinis ir laiko patikrintas daržovių sultinys
Šį receptą galima vadinti tikra klasika be rūpesčių. Daržovių sultinys yra ypač greitai bei lengvai paruošiamas, juo tinka gardinti kitas sriubas. Be to, ingredientus galima pateikti kaip garnyrą.
Ingredientai:
- 2 didesnės morkos;
- stiebelis petražolių;
- 1 svogūnas;
- 1 salieras;
- 4 česnako skiltelės;
- 1 poras;
- žiupsnelis druskos;
- kvapiųjų pipirų;
- 1 lauro lapas;
- 2 l vandens.
Gaminimas:
1. Į puodą sudėkite nuplautas, nuvalytas ir stambiai supjaustytas daržoves. Užpilkite jas šaltu vandeniu bei virkite iki 40 minučių ant silpnos ugnies.
2. Baigiant gaminti, į sultinį suberkite druską, pipirus, sudėkite lauro lapelius. Išvirus, leiskite 15 minučių nusistovėti. Vėliau perkoškite skystį per sietelį ir ragaukite.