Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimos karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais

Kas gali būti geriau už ledus karštą vasaros dieną? Tik ledai su taip pat burnoje tirpstančiais keksiukais – dvigubas desertas! Skaitytoja Laima kaip tik ir siūlo tokį skanėstą, idealiai tinkantį karštai vasaros dienai. Išmėginkime! O Jus taip pat kviečiame pasidalinti savo gardžiais atradimais virtuvėje ir laimėti net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Rivonos“ kepsnių!
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais / Asmeninio arch. nuotr.

Keksiukams reikės:

  • 200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
  • 200 g Rududu kremo,
  • 3 kiaušinių,
  • 100 g sviesto,
  • 3 valg. š. riešutų sirupo,
  • 180 g miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 6 nedidelių balionų.

Ledams reikės:

  • 600 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
  • 1 arb. š. mėtų ekstrakto,
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno.

Gaminimas:

Ledams iki standžių putų išplakti 400 ml grietinėlės, sumaišyti su saldintu kondensuotu pienu ir mėtų ekstraktu. Viską supilti į ledų gaminimo aparatą ir palikti maišyti apie valandą. Išmaišytą masę supilti į sandarų indelį ir užšaldyti. Jeigu nėra ledų gaminimo aparato, arba gerai išplaktą masę šaldyti indelyje ir 3-4 kartu kas valandą gerai išmaišyti, kad nesusidarytų ledų kristalai.

Asmeninio arch. nuotr./Mėtiniai ledai
Asmeninio arch. nuotr./Mėtiniai ledai

Į ant garų vonelės ištirpintą juodą šokoladą iki vidurio įmerkti pripūstus (švariai nuplautus) balionus. Juos ištraukus, sustatyti ant kepimo popieriumi ištiesto padėklo ir padėti į šaldytuvą. Ištraukus sustingusius puodelius, balioną prakirpti ir nuimti nuo šokolado. Indeliai ledams serviruoti paruošti.

Asmeninio arch. nuotr./Šokolado puodeliai
Asmeninio arch. nuotr./Šokolado puodeliai

Keksiukams iki standžių putų išplakti likusią grietinėlę (200 ml), į ją supilti trumpai pašildytą Rududu (kad truputį suskystėtų ir lengvai įsimaišytų į grietinėlę) ir riešutų sirupą.

Suplakti ir į masę įmaišyti kiaušinius bei tirpintą, bet nekarštą sviestą. Suberti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišyti kol neliks sausų miltų. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.

Tešlą supilstyti į keksiukų formeles ir kepti apie 30-35 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Laima K.

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Asmeninio arch. nuotr./Karameliniai keksiukai
Asmeninio arch. nuotr./Karameliniai keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento