Laimos karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais

Kas gali būti geriau už ledus karštą vasaros dieną? Tik ledai su taip pat burnoje tirpstančiais keksiukais – dvigubas desertas! Skaitytoja Laima kaip tik ir siūlo tokį skanėstą, idealiai tinkantį karštai vasaros dienai. Išmėginkime! O Jus taip pat kviečiame pasidalinti savo gardžiais atradimais virtuvėje ir laimėti net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Rivonos“ kepsnių!
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais / Asmeninio arch. nuotr.

Keksiukams reikės:

  • 200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
  • 200 g Rududu kremo,
  • 3 kiaušinių,
  • 100 g sviesto,
  • 3 valg. š. riešutų sirupo,
  • 180 g miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 100 g juodojo šokolado,
  • 6 nedidelių balionų.

Ledams reikės:

  • 600 ml grietinėlės (30 proc. riebumo),
  • 1 arb. š. mėtų ekstrakto,
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno.

Gaminimas:

Ledams iki standžių putų išplakti 400 ml grietinėlės, sumaišyti su saldintu kondensuotu pienu ir mėtų ekstraktu. Viską supilti į ledų gaminimo aparatą ir palikti maišyti apie valandą. Išmaišytą masę supilti į sandarų indelį ir užšaldyti. Jeigu nėra ledų gaminimo aparato, arba gerai išplaktą masę šaldyti indelyje ir 3-4 kartu kas valandą gerai išmaišyti, kad nesusidarytų ledų kristalai.

Asmeninio arch. nuotr./Mėtiniai ledai
Asmeninio arch. nuotr./Mėtiniai ledai

Į ant garų vonelės ištirpintą juodą šokoladą iki vidurio įmerkti pripūstus (švariai nuplautus) balionus. Juos ištraukus, sustatyti ant kepimo popieriumi ištiesto padėklo ir padėti į šaldytuvą. Ištraukus sustingusius puodelius, balioną prakirpti ir nuimti nuo šokolado. Indeliai ledams serviruoti paruošti.

Asmeninio arch. nuotr./Šokolado puodeliai
Asmeninio arch. nuotr./Šokolado puodeliai

Keksiukams iki standžių putų išplakti likusią grietinėlę (200 ml), į ją supilti trumpai pašildytą Rududu (kad truputį suskystėtų ir lengvai įsimaišytų į grietinėlę) ir riešutų sirupą.

Suplakti ir į masę įmaišyti kiaušinius bei tirpintą, bet nekarštą sviestą. Suberti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišyti kol neliks sausų miltų. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.

Tešlą supilstyti į keksiukų formeles ir kepti apie 30-35 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Laima K.

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Asmeninio arch. nuotr./Karameliniai keksiukai
Asmeninio arch. nuotr./Karameliniai keksiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai