Jums reikės:
- 130 g sutirštinto pieno,
- 240 g sviesto,
- 150 g kiaušinių baltymų,
- 350 g cukraus,
- 220 g vandens,
- 12 g agaro,
- 1vnt vanilės ankšties arba 1 arbatinio šaukštelio vanilės pastos.
Laimos patarimas: „Aš naudoju konditerinę formą, metalinį kvadratą 20*20cm.Galite naudoti kokią kitą panašaus diametro formą, kurią būtų galima lengvai išimti (galime iškloti maistine plėvele). Visi produktai darbo metu turi būti kambario temperatūros.“
Kaip gaminti:
1. Kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu plakame mikseriu iki vientisos masės. Išplakus padedame į šalį.
2. Vandenį, cukrų ir agarą, vanilės sėklas pilame į puodą, pamaišome ir verdame sirupą iki 110°C.
3. Kai sirupas pasiekia 108°C laipsnius, pradedame plakti baltymus mikseryje (ar su rankiniu mikseriu) iki purios masės.
4. Kai sirupas pasiekia 110°C pradedame jį po truputį pilti į besiplakančius baltymus esančius mikseryje.
5. Supylus sirupą, masę plakame, kol ji atvės iki 58°C. Atvėsus masei iki 58°C, pradedame dalimis dėti sumaišytą sviestą su sutirštintu pienu.
6. Sumaišom viską iki vientisos masės ir supilame į pasirinktą formą, dirbame greitai, nes pasiekus 40°C, agaras pradeda stingti.
7. Nešam į šaldytuvą stabilizuoti. Aš šaldytuve laikau iki 2 val.
8. Išėmus supjaustome norimomis formomis. Aš pjaustau pailgai arba 5*5cm forma.
9. Pagamintą paukščių pieną galime apvolioti: tamsioje kakavoje, liofilizuotų vaisių pudroje, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse.
10. Taip pat galite masę gardinti pistacijų pasta, lazdyno riešutų kremu dėdami į sviestą iki 20 g. Skanaus!